breaking news New

Mazda CX-3 kompaktni crossover

Mazda CX -3 u Ženevi
Pogledajte test za Mazdu CX-3

Mazda je sa novim CX 3 crossover napravila veliki uspeh, odmah posle salona u Ženevi gde je imao debi 2015 godine, kada je poručeno cca 10000 komada, znalo se da će ovaj elegantan i živahan lepotan napraviti uspeh. Kodo dizajn ili duša pokreta je ovde došao do punog izražaja. Ta harmonična napetost koja se oseća kad se pogledaju mazdini modeli razlikuje ih od većine proizvođača.

Ako pogledamo statistiku 63% porudžbina je bilo za XC touring a 23% za CX Touring L paket. To u suštini  pokazuje da kupci žele manje automobile sa vrhunskim karakteristikama.

SKY aktiv tehnologija će pružiti vrhunske sportske performanse i dinamičnu upravljivost što omogućava lako kretanje kroz gradsku vrevu i vožnju van grada u prirodi.

  • Maksimalna brzina je 200 km/h
  • Ubrzanje 0 – 100 km/h / 8,7 sekundi
  • Emisija CO2 je 105 gr/km
    *Vrednosti se odnose na model G150 AWD s ručnim menjačem.
    **Vrednosti se odnose na model CD105 s prednjim pogonom i ručnim menjačem.

Od boja najtraženija je srebrna metalik 44%, dok je svega 19% poručilo uzbudljiviju „soul crvenu“ ili „dynamic plavu“.

Mazda CX 3 je najmanji crossover ikada. Napravljen je u Japanu i dosta ima zajedničkog sa Mazdom 2. Motori su sa vazdušnim hlađenjem 1.5 lit benzinski motor i po prvi put Japanci su napravili 1.5 litarski dizel motor koji nema onaj karakterističan zvuka dizel motora.

Iako je mali ovaj 1.5 litarski motor on poseduje 105 KS i 270 NM obrtnog momenta dostupan na sva četiri točka. Potrošnja ovog lepotana je oko 4 lit na 100 km. Emitovanje štetnih gasova je na nivou 105 gr/km

Dužina mu je 4275 mm i veoma je okretan u gradu.

Osvojila je prestižnu RED DOT nagradu za inovativan dizajn u kategoriji uporedivih dizajna.

Reviewer overview

Mazda CX 3 - Mazda je sa novim CX 3 crossover napravila veliki uspeh, posle salona u Ženevi gde je imao debi 2015 godine posle kog je odmah poručeno cca 10000 komada./10

Summary

0 Bad!

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password