breaking news New

Možda Mini postane limuzina

para serbit Vejvoda

Prema poslednjim saznanjima u Miniju razmišljaju o proširenju ponude novim i to limuzinskim modelom. Tačnije, Autocar javlja, pozivajući se na insajderske informacije iz BMW-a kako bi limuzina mogla postati peti model u minijevoj ponudi širom sveta, a prvenstveno u SAD-u i Kini.

Isti izvor navodi i kako bi Mini za ovaj model trebao revitalizirati naziv Riley, a osnova za limuzinu bi trebao biti model Clubman od kojeg će biti pozajmljena platforma, 3 i 4-cilindrična motorizacija te većina ostalih delova.

Ako dobije zeleno svetlo za proizvodnju ovaj bi automobil navodno trebao biti dugačak 4300 mm, a međuosovinski će mu razmak iznositi 2670 mm. Od Clubmana će navodno biti preuzeta i većina dizajna prednjeg kraja vozila, dok će zadnji deo dobiti limuzinski završetak i klasični prtljažnik.

Kada bi konačna odluka o ovom projektu trebala biti doneta za sada nije poznato, no u BMW-u će svakako u obzir uzeti i potencijalni sukob tog modela i skorašnje limuzinske serije 1 koja je prvenstveno namenjena kineskom, ali bi se mogla pojaviti i na drugim tržištima.

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password