breaking news New

Polo R WRC

para serbit Vejvoda

Volkswagen je objavio prvi teaser, odnosno skicu svog aduta za WRC sezonu 2017. preciznije, reč je o novom Polu R WRC čiji razvoj traje od leta prošle godine te će se još neko vreme nastaviti.

Rad na ovom automobilu je poprilično opsežan jer su nova FIA-ina pravila dala veću slobodu ekipama, a sve u cilju povećanja popularnosti ovog sporta. S obzirom na veću slobodu koju stručnjaci sada imaju mogu se očekivati veće promene na vozilima, a upravo je i ovde najavljeni Polo dobar dokaz toga.

Koliko je za sada poznato novi će Polo R WRC imati snažniji motor, tačnije ovaj će turbobenzinski pogonski motor razvijati snagu od 380 KS, odnosno 60-ak KS više nego što su dopuštali raniji propisi. Nadalje, novi će model biti 50 mm širi te 25 kg lakši (oko 1.175 kg), a kroz veće promene će proći i aero paket što će se prvenstveno videti na većem zadnjem krilu i širem prednjem spoileru.

Takođe, ekipama će biti dozvoljena upotreba elektronskih središnjih diferencijala, a konačni će izgled ovog Pola biti poznat tek nakon što razvoj bude priveden kraju.

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password