breaking news New

Polo R WRC

para serbit Vejvoda


Volkswagen je objavio prvi teaser, odnosno skicu svog aduta za WRC sezonu 2017. preciznije, reč je o novom Polu R WRC čiji razvoj traje od leta prošle godine te će se još neko vreme nastaviti.

Rad na ovom automobilu je poprilično opsežan jer su nova FIA-ina pravila dala veću slobodu ekipama, a sve u cilju povećanja popularnosti ovog sporta. S obzirom na veću slobodu koju stručnjaci sada imaju mogu se očekivati veće promene na vozilima, a upravo je i ovde najavljeni Polo dobar dokaz toga.

Koliko je za sada poznato novi će Polo R WRC imati snažniji motor, tačnije ovaj će turbobenzinski pogonski motor razvijati snagu od 380 KS, odnosno 60-ak KS više nego što su dopuštali raniji propisi. Nadalje, novi će model biti 50 mm širi te 25 kg lakši (oko 1.175 kg), a kroz veće promene će proći i aero paket što će se prvenstveno videti na većem zadnjem krilu i širem prednjem spoileru.

Takođe, ekipama će biti dozvoljena upotreba elektronskih središnjih diferencijala, a konačni će izgled ovog Pola biti poznat tek nakon što razvoj bude priveden kraju.

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Don't have account. Register

Lost Password

Register