breaking news New

BMW grupa

BMW grupacija
Cras eget sem nec dui volutpat ultrices.

Čini se kako nemačkim premium proizvođačima dobro ide ove godine. Naime, nakon što su se Mercedes i Audi pohvalili rekordnim prodajnim rezultatima odlične vesti je objavio i BMW. Naime, Bavarci javljaju kako su tokom prošlog meseca ostvarili najbolji rezultat u svojoj stogodišnjoj istoriji.

Tačnije, BMW Grupa je tokom Marta meseca prodala ukupno 240.659 modela pod značkom BMW-a, Minija i Rolls-Roycea. Naravno, najviše udela ima BMW koji je po prvi put u jednom mesecu prodao preko 200.000 automobila, tačnije njih 201.352, što je rast od 2,9% u odnosu na Mart prošle godine. Takođe, vredi reći i kako je u prvom kvartalu ove godine BMW ukupno prodao 478,743 vozila što je pak rast od 6%.
Mini također ostvaruje dobre rezultate jer je u Martu isporučio 39.061 vozilo, a u prvom kvartalu ukupno 78.311 vozila što je rast od 5,4% u odnosu na prošlu godinu. Rolls-Roce je jedini ostvario pad prodaje i to od 29,4%, ukupno je u prvom tromesečju prodato 551 vozilo i smanjenje prodaje se navodno krije u „značajnim pripremama za početak proizvodnje novog Dawn Drophead Coupea“.

Iz BMW-a su poručili kako očekuju da će se odlična prodaja nastaviti i tokom godine.
tekst preuzet sa: AutoNet

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password