fbpx
breaking news New

BMW grupa

BMW grupacija
Cras eget sem nec dui volutpat ultrices.

Čini se kako nemačkim premium proizvođačima dobro ide ove godine. Naime, nakon što su se Mercedes i Audi pohvalili rekordnim prodajnim rezultatima odlične vesti je objavio i BMW. Naime, Bavarci javljaju kako su tokom prošlog meseca ostvarili najbolji rezultat u svojoj stogodišnjoj istoriji.

Tačnije, BMW Grupa je tokom Marta meseca prodala ukupno 240.659 modela pod značkom BMW-a, Minija i Rolls-Roycea. Naravno, najviše udela ima BMW koji je po prvi put u jednom mesecu prodao preko 200.000 automobila, tačnije njih 201.352, što je rast od 2,9% u odnosu na Mart prošle godine. Takođe, vredi reći i kako je u prvom kvartalu ove godine BMW ukupno prodao 478,743 vozila što je pak rast od 6%.
Mini također ostvaruje dobre rezultate jer je u Martu isporučio 39.061 vozilo, a u prvom kvartalu ukupno 78.311 vozila što je rast od 5,4% u odnosu na prošlu godinu. Rolls-Roce je jedini ostvario pad prodaje i to od 29,4%, ukupno je u prvom tromesečju prodato 551 vozilo i smanjenje prodaje se navodno krije u “značajnim pripremama za početak proizvodnje novog Dawn Drophead Coupea”.

Iz BMW-a su poručili kako očekuju da će se odlična prodaja nastaviti i tokom godine.
tekst preuzet sa: AutoNet

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password