breaking news New

Naslovi koji su definitivno obeleželi prvu polovinu oktobra

Vesti koje podrazumevaju kombinaciju teksta, slike, zvuka, video zapisa, animacija i prenosa sa lica mesta, definitivno se mogu na najkompletniji način ispratiti putem internet tehnologije. Za razliku od nekadašnjeg doba, danas se vesti dana gledaju, čitaju, slušaju i prate bez nestrpljenja i čekanja.

Veliki broj naslova obeležio je prvu, kao i drugu nedelju oktobra, što se prepoznaje već kod bitnih dešavanja kao su stanje rata između Izraela i Palestina, brojne kulturne manifestacije u gradovima, zatim javni pozivi za prijave građana, ali i razonoda uz estradne aktuelnosti. Medijskim kanalima, naslovi pronalaze put do građana, privlače pažnju i pozivaju na pregledanje i više neko korisnih i važnih sadržaja.

Mundobasket 2023 – naslovi koji su i danas aktuelni

Iako je pre izvesnog vremena završen „Mundobasket 2023“ pobedom Nemačke, naslovi se i dalje ispisuju u okviru kategorije najnovijih. Naime, Boriša Simanić, reprezentativac Srbije koji je doživeo povredu i imao operaciju odstranjivanja bubrega, najavio je svoj povratak na parket u što kraćem roku. 

Nikola Jović, košarkaš koji je pokazao odličnu igru na Svetskom prvenstvu, ostaje i sledeće sezone u dresu Majamija. Takođe, otpuštanje selektora Grčke posle ne tako slavne igre na ovom turniru, vest je koja je obišla region. I danas se ispisuju redovi atmosfere sa dočeka najboljih sportista u Beogradu, njihovi utisci, planovi i cijlevi. 

Lepe teme – mališani, kulturna dešavanja i vesti dana

Obeležavanje „Dečije nedelje“, humanitarni bazari širom gradova, kao i proslava dana velikog broja gradova, njihovih važnih datuma i godišnjica, vezuju se definitivno za prve dve nedelje oktobra, što su i vesti dana. Pored toga, vesti dana kulture iz prestonice jesu događaji poput mjuzikla „Žene na ivici nervnog sloma“, 60. godišnjica Dvorane kulturnog centra Beograd, kao i decenija izvođenja „Gospođe ministarke“.

U ovoj oblasti, nadovezuju se vesti dana koje se odnose na proslavu postojanja grada Leskovca, zatim obeležavanje godišnjice oslobođenja Kruševca, ali i 150. rođendan Nadežde Petrović u Čačku. Sve navedene vesti dana obuhvataju i prateće sadržaje manifestacija koje traju i do nekoliko dana, a organizuju se za sve zainteresovane posetioce. 

Teme iz obrazovanja, ekonomije i društva

Naslovi koji ukrašavaju oktobarske dane obuhvataju i najnovija dešavanja iz prestonice – ugošćavanje đaka iz Nemačke, od strane učenika Filološke gimnazije koji pohađaju ovaj jezik kao strani. Takođe, prijava mladih na poziv „Moja prva plata“, početak školske godine na fakultetima, nagrade najboljim učenicima i studentima na prestižnim svetskim takmičenjima, samo su deo naslova koje su ispisale prve dane oktobra. 

Bitno je pomenuti i odvijanje rata između Izraela i Palestine što traje nekoliko dana, kao i dugih sukovba Rusije i Ukrajine, što su važne vesti za informisanje iz sveta, iz minuta u minut. Iz domaćeg domena, odvijanje popisa poljoprivrede i temperaturne prilike teme su koje posebno ispisuju naslove i nekoliko puta u toku dana. Društveni značaj imaju i naslovi u vezi sa državnim podsticajima zapošljavanja, preduzetništva, subvencionisanja građana i merama za unapređivanje životnog standarda.

Nije baš jednostavno izdvojiti vesti dana i naslove koji su obeleželi prvu polovinu oktobra. Ipak, danas se može istaći nekoliko ključnih tema o kojima se dinamično piše i čita, prepričavaju se i tema su razmene mišljenja na društvenim mrežama, portalima i drugim medijima, što su pre svega informacije važne za građane, njihove odluke i svakodnevnicu.Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password