breaking news New

Uštedite vreme i trud – Poverite registraciju vozila stručnjacima po sistemu „ključ u ruke“

Kada dođe vreme da registrujemo vozilo, niko od nas se ne raduje previše, jer je to ne samo finansijski izdatak, već i utrošak vremena na prikupljanje dokumentacije, odlazak u MUP, čekanje u redovima… A tu je i tehnički pregled koji je potrebno obaviti pre registracije. 

Ipak, registracija je zakonska obaveza koju moramo izvršiti jednom godišnje pa, čini se, ne preostaje nam ništa drugo nego da se naoružamo strpljenjem i kako znamo i umemo nađemo vremena za ovo. 

Da li ste spremni za jedno dobro alternativno rešenje?

Registracija vozila ne mora da bude iscrpljujući proces

Postoji usluga koja se zove registracija vozila „ključ u ruke“. Pružaju je ovlašćene agencije za regsitraciju vozila, koje će umesto vas brzo i efikasno obaviti sve administrativne korake i procedure vezane za registraciju vozila, štedeći vam vreme i trud. 

Cilj ove usluge je, dakle, da vam umnogome olakša proces registracije vozila.

Ovlašćena agencija za registraciju vozila je u ovom slučaju zadužena za to da odveze vaše vozilo na tehnički pregled i vrati ga nazad, umesto vas izvrši odlazak u MUP i izda registarske nalepnice. 

Neke agencije nude i sveobuhvatniju uslugu – mogućnost dobijanja zamenskog vozila, kao i kupovinu osiguranja kod njih. 

Tehnički pregled kao uslov za registraciju automobila

Kod tehničkog pregleda važno nam je da on bude obavljen brzo, profesionalno i povoljno. 

Jedan od osnovnih uslova za registraciju automobila upravo je tehnički pregled

Na taj način vrši se provera tehničke ispravnosti vozila, kako bi se osiguralo da ono ispunjava određene bezbednosne i ekološke standarde pre nego što bude registrovano za saobraćaj.

Prilikom tehničkog pregleda, stručnjaci pregledaju različite komponente vozila, a sa ciljem da utvrde da li vozilo zadovoljava minimalne tehničke standarde propisane zakonom i da je sigurno za vožnju.

Ako vozilo prođe tehnički pregled, dobijaju se potrebni dokumenti koji se koriste za registraciju vozila.

Postoje ovlašćene agencije za registraciju vozila koje pružaju usluge tehničkog, a koje umesto vas prikupljaju svu potrebnu dokumentaciju za ovaj proces, a neke nude i zamensko vozilo dok je vaše na tehničkom pregledu kod njih.

Šta je potrebno za prenos vlasništva vozila

Još jedna asocijacija na potencijalni stres može biti prenos vlasništva vozila pri kupovini ili prodaji istog. Često ne znamo šta nam je potrebno od dokumentacije i gde sa njom da idemo.

Dakle, evo šta je potrebno – napraviti kupoprodajni ugovor koji se overava kod javnog beležnika; podneti poresku prijavu i platiti porez u Poreskoj upravi u opštini prebivališta prodavca; promeniti saobraćajnu dozvolu u MUP-u i tablice ukoliko je reč o drugom registarskom području.

Srećom, postoje ovlašćene agencije koje nude uslugu prenosa vlasništva gde skraćujete i ubrzavate ceo proces. One poseduju iskustvo i imaju stručno znanje o propisima i procedurama.

Agencija se brine o administrativnim detaljima. Umesto vas će popuniti sve potrebne obrasce koji se odnose na prenos vlasništva vozila i pomoći u prikupljanju neophodnih dokumenata. Takođe će vam pomoći da ispravno izračunate i platite sve takse i poreze koji su povezani s prenosom vlasništva vozila. Kada se prenos vlasništva završi, agencija će vam pomoći i u preuzimanju novih registarskih tablica ili prilagođavanju postojećih.

 

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password