breaking news New

Kako da vaš auto bude kao nov

Danas se automobili doživljavaju, ne samo kao tehnički predmet, već kao neophodni član domaćinstva, odnosno nešto jako važno i neophodno za funkcionisanje u svakodnevnim aktivnostima.

Takve aktivnosti podrazumevaju i redovno održavanje i servisiranje auta, kako bi on što duže trajao i služio celu porodicu. Stoga, vozači moraju voditi računa o svom „ljubimcu“ kao da je član porodice i služiti njemu kao što i on služi njima. Sve to podrazumeva i pravi odabir auto delova kada vreme dođe po svoje, ali i pravog auto mehaničara koji će auto delove ugraditi tamo gde pripadaju.

Ono što svaki automobil zahteva jesu veliki i mali servis, koji dođu kao obavezni sistematski pregled koji kontorliše stanje automobila kako bi se mogući problem prevenirali i sanirali. U takvim slučaejvima, dešava se da je vreme da se pojedini auto delovi zamene novim.

 

Novi auto delovi

 

Kupovinom novih auto delova može se ostvariti veća ušteda nego kupovinom polovnih. Razlog za to jeste što se kupovinom polovnih delova odričemo garancije i dugotrajnosti istih, te zbog toga možemo upasti u zamku ponavljajućih kupovina i većeg utroška novca.

Kupovinom novih auto delova osiguravamo sebe i svoj auto od mogućih kvarova, a ukoliko do kvara dodje, obezeđeni smo na duže staze, bar novčano. U svakom slučaju, postoje delovi kod kojih ne treba dolaziti u nedoumicu da li kupiti nove. To su auto delovi koji osiguravaju bezbednu vožnju i sigurnost vozača i porodice.

U takve auto delove spadaju kočini sistem, sistem kvačila, pojedini delovi za motor i slično. Za takve delove nikada ne treba štedeti ukoliko ne želite da sebe i svoju porodicu dovodite u bilo kakav rizik.

Nove auto delove takođe treba kupovati od proverenih dobavljača, s obzirom na to da danas postoje na tržištu razne prevare, pa i kada su auto delovi u pitanju. Stoga, auto delove kupujte kod proverenih trgovaca ili ako do sada niste imali iskustva u kupovini rezervnih delova, raspitajte se kod majstora i servisera koji će vas u tome najbolje posavetovati. Veliki izbor auto delova možete naći na linku https://www.silux.rs/

Svakako, postoji i lakša opcija kupovine, a to je kupovina od kuće preko online prodavnica, gde se auto delovi mogu poručiti iz fotelje, koji će vam u roku od nekoliko dana stići na kućnu adresu.

Opet i u tom slučaju, raspitajte se pre nego što poručite od koga nabavljate auto delove i da li je to baš taj koji vam treba.

 

Kako odabrati auto delove

 

Ljudi često mogu da pogreše u odabiru auto delova, tako da je najbolje proveriti po marki automobila i njegovom identifikacionom broju da li će auto deo odgovarati baš vašem automobilu.

Još jedna važna stavr u odabiru jeste u kom se stanju trenutno nalazi vaš automobil. U tom slučaju najbolje je pitati svog majstora koji će vas uputiti u stanje i tako pomoći da napravite najbolji izbor kao i odlučiti da li je vreme za kupovinu novih delova.

Ukoliko je već odlučeno da je novi deo neophodan, nemojte se usuđivati da ga sami ugrađujete ukoliko ste nestručno lice, već to prepustite majstoru u koga imate poverenje. Ono što će vam majstor sigurno predložiti ako menjate neki deo, jeste da kupite auto deo koji je iste marke kao i vaš automobil.

Ono što sigurno znamo i savetujemo vozače jeste da kako se vi odnosite prema vašem autu tako će se i on odnosti prema vama, tako da ukoliko ga zaiste budete čuvali kao vašeg ljubimca on će vam biti zahvalan na tome i dugo trajati.

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password