breaking news New

Mitsubishi Eclipse Cross 5 zvezdica Euro NCAP

Mitsubishi Eclipse

Eclipse Cross nije samo izrazni simbol za regeneraciju japanskog tradicionalnog brenda i njegovu novu filozofiju proizvoda i dizajna, već je i jedno od najsigurnijih vozila u kategoriji kompaktni SUV. Ovo je bio trenutni test sudara za „Evropski program za procjenu novih automobila“ (Euro NCAP), u kojem je uspešno oblikovani kompaktni SUV sa 5 zvjezdica postigao maksimalni rezultat.

Izvanredni bezbednosni rejting rezultovao je 97 odsto sigurnosti odraslih i 80 odsto zaštite od pešaka. Pored toga, sistem pomoći za ublažavanje sudara se pokazao efikasnim u svim scenarijima sudara i brzinama testiranja, što pomaže u izbegavanju ili ublažavanju efekata sukoba na čelu sa osobama i vozilima.

„Ovaj istinski izvanredan rezultat je jedan od mnogih elemenata koji oblikuju sliku kompanije Mitsubishi“, dr. Kolja Rebstock, generalni direktor MMD Automobile GmbH. „Aktuelno u dizajnu, tehnički opasno, ali i u pogledu sigurnosti na vrhu: to je upravo način na koji želimo da idemo sa našim proizvodima i idemo dalje – u korist i radost naših kupaca.“

Kao prvi predstavnik nove generacije Mitsubishi vozila, Eclipse Cross kombinuje sportski izgled sa tipičnim SUV i stručnim pogonom na sva četiri točka. Isporuke u Evropi počele su 3. oktobra 2017. Širom sveta, biće prisutan na oko 80 tržišta uključujući Australiju, Severnu Ameriku i Japan. U tekućoj finansijskoj godini (do kraja 30. marta 2018. godine) treba isporučiti oko 50.000 jedinica.

* Metoda merenja (EC) 715/2007

Eclipse Cross 1.5 MIVEC ClearTec 2WD 6-brzina potrošnje goriva (l / 100 km) urbano 8.2; van grada 5.7; kombinovano 6,6. Emisija CO2 kombinovana je 151 g / km. Klasa efikasnosti D. Eclipse Cross 1.5 MIVEC ClearTec 2WD Potrošnja goriva CVT (l / 100 km) urbano 8,0; van grada 6.0; kombinovano 6.7. Emisije CO2 su kombinovane 154 g / km. Klasa efikasnosti D. Eclipse Cross 1.5 MIVEC ClearTec 4WD Potrošnja goriva CVT (l / 100 km) urbano 8.2; van grada 6.2; kombinovano 7.0. Emisija CO2 kombinovana je 159 g / km. Klasa efikasnosti C.

Napomena prema Direktivi 1999/94 / EC

Potrošnja goriva i emisija CO2 vozila ne zavise samo od efikasne upotrebe goriva za vozilo, već su pod uticajem ponašanja vozača i drugih netehničkih faktora. CO2 je glavni gas staklene bašte odgovoran za globalno zagrijavanje. Smernice o potrošnji goriva i emisijama CO2 svih novih modela putničkih automobila ponuđenih u Njemačkoj dostupne su besplatno na svim prodajnim mestima u Njemačkoj gdje su novi putnički automobili prikazani ili ponuđeni.

Navedene vrednosti su utvrđene u skladu sa propisanim metodama merenja VO (EC) 715/2007 (za benzinska i dizel motorna vozila) i ECE R 101 (za električna i hibridna vozila), uzimajući u obzir težinu praznog vozila utvrđenog u skladu s ovom odredbom. Dodatna oprema, vremenski uslovi i stil vožnje mogu dovesti do većeg od navedenog nivoa potrošnje i CO2.

Mitsubishi Motors Corporation je najstariji japanski proizvođač automobila. Već 1917. kompanija je proizvela proizvodni model A u Kobeu, sa pogonom od 2.8 litara četvorocilindra sa 35 ks. Proizvodnja lakih kamiona započela je 1921. godine, a 1934. godine prvi putnički automobil sa pogonom na sva četiri točka i dizel motor, PX 33, istorija je sa terenskim vozilima Pajero, čija konkurentna verzija osvojila Pariz Dakar Rally dvanaest puta. Brend je takođe postigao bodove u vožnji u na terenu i sa pet naslova kao svetski reli šampion je jedan od najuspešnijih proizvođača automobila na ovom takmičenju. Danas je cilj održive mobilnosti ugrađen u statut kompanije. Uz električno vozilo Mitsubishi Electric Vehicle, korak u e-mobilnost, plug-in Hybrid Outlander je prvi SUV plug-in hibrid sa pogonom na sva četiri točka.

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password