breaking news New

Korisni saveti za uspešno savladana pravila saobraćaja

 

Pravila saobraćaja čine osnovu koju morate savladati pre učestvovanja u saobraćaju. Na teorijskom ispitu nalazi se spisak pitanja koje kandidat u potpunosti mora savladati, kako bi uspešno prešao na nivo sa časovima vožnje.

Od svakog kandidata se očekuje odgovornost, ozbiljnost i maksimalna posvećenost. Aktivno učenje uz ponavljanje često zaboravljenog gradiva, ostvaruje uspešnost i prolaznost na ispitu. Motivaciju za aktivno učenje i usavršavanje upravo čine uspeh. Učenje napamet bilo kog gradiva, nije poželjan izbor, naročito za razumevaje suštine i rešavanje problema.

Savladajte uspešno pitanja za teorijski ispit

Tokom obuke vožnje za B kategoriju, nezaobilazna putanja upravo čine pitanja za teorijski ispit. Mnogim kandidatima ona predstavljaju veoma naporan i često dugotrajan put za uspešno savladavanje. Učenje uvek zahteva puno truda, odricanja a pre svega posvećenost. Ukoliko kandidatima teško pada učenje, u mnogim auto školama postoje psihološke i vežbe za lakše usvajanje predmetnog gradiva. 

Pitanja za teorijski ispit kroz obuku vozača tokom vožnje, postepeno čine praksu i naviku. Redovno prisustvo na nastavi, uokviriće sve potrebne smernice za lakše učenje, selekciju bitnog i sva pojašnjenja u saobraćaju. Koncentracija na času je ključ dobrog pamćenja. Ukoliko kandidatima nisu jasne pojedine stavke iz pravila saobraćaja, uvek se mogu obratiti instruktoru predavaču radi pojašnjenja. 

Od kandidata se očekuje učenje sa razmevanjem, uz pojedine definicije koje na osnovu ispisanih paragrafa moraju učiti napamet. U suštini, nije potrebno pamtiti sve definicije, ponekad i nakon višednevnog ponavljanja, vizuelnim pamćenjem možete prepoznati tačan odgovor. Učenje po šablonu polja nije prihvatljivo, jer nakon povezivanja na sistem Ministarstva u terminu polaganja, mnogi tačni odgovori su izmešani i nisu raspoređeni isto kao u uslovima vežbanja. 

Eliminišite sve što vas dekoncentriše tokom učenja

Ponavljanje gradiva je odličan put za aktivno usvajanje novih pojmova, nepoznatih reči i celokupnog gradiva. Nije poželjno korišćenje mobilnog telefona tokom pripremanja za ispit, nekome će prijati lagana muzika za bolju koncentraciju. Ukoliko je koncentracija sa eliminisanim uzrocima ometanja, reprodukcija znanja je svakako bolja.

Tumačenje zakona u okviru polaganja ispita se svodi na poznavanje visine kazni  prekršajnih radnji. Iako su često ovakvi podaci promenljivi, oni nameću psihološki aspekat ulivajući dozu bezbednog upravljanja vozilom. Instruktori na časovima teorijske nastave, obično sugerišu na pojedine činjenice i to na koji način obratiti pažnju kasnije na ispitu.

Izbegavajte učenje u zadnji čas odnosno u kratkom roku pre početka teorijskog ispita. Navedeni način može samo otežati polaganje i time izazvati dodatne troškove. Kombinujte pitanja iz predviđenih udžbenika sa nekim od testova na sajtovima Auto škola. Testirajte vreme za koje možete odraditi predviđeni test, time eliminišite nastupajući stres. Navedenim vežbanjem stiče se sigurnost, vera u sebe i utvrđuje naučeno. 

Aktivan odmor uz kombinaciju čitanja ispitnih pitanja, olakšaće pamćenje. Ono što loše utiče na koncentraciju, svakako treba eliminisati i time suziti izbor na lepe i pozitivne stvari. Ukoliko ishod pitanja za teorijski ispit bude negativan, nemojte se opterećivati. Trud se u svakom trenutku isplati. Pozitivne misli su dobar pokazatelj uspeha. 

Za uspešno savladane časove teorijskog ispita, neophodan je adekvatan odabir auto škole. Kadar koji čine licencirani instruktori, obezbediće veliku uspešnost kandidata polaznika, stvorivši od njih savesne i odgovorne vozače.

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password