breaking news New

Prskalice za pranje šoferšajbne ne rade

Prskalice za pranje stakla ne rade

Došla nam je zima, moramo spremiti auto za zimske uslove eksploatacije. Šta to znači? Pored zimskih guma jedna od bitnih stavki je provera da li vam rade prskalice za pranje šoferšajbne.

Ukoliko vam voda za brisače ne radi nećete moći obrisati šoferšajbnu. Proći ćete pored kamiona koji će vas zapljusnuti sa blatom i samo ćete razmrljati šoferšajbnu nećete moći da vozite.

Može se potrfiti da ne možete da stanete kako bi oprali staklo flašom za vodu. Sve u svemu ukoliko idete na dalji put obavezno vam mora raditi voda za brisače.

Zašto voda za brisače ne radi?

Najskuplja stvar koja vas može zadesiti u tom slučaju je da je crkao motor. Motor služi da pod pritiskom dovede vodu iz plastičnog rezervoara putem gumenog creva do vašeg stakla. Savetujemo vas da prvo proverite najprostije i najjednostavnije i najprostije provere.

Prvo proverite ispravnost osigurača ispod instrument table kako bi utvrdili njihovu ispravnost. Ako su osigurači ispravni pređite na drugu stavku.

Druga stavka je uključite prskanje na ručici volana i proverite da li struja dolazi na kontakte motora, ako dolazi elektro instalacija je ispravna. Motor se obično nalazi u sklopu posude u koju se sipa voda negde kod prednjeg desnog točka.

Obično su na nepristupačnim mestima pa je teško doći do njih. Ako struja ne dolazi na kontakte najverovatnije je ručica na ablenderu problem ako dolazi idemo dalje.

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password