breaking news New

Kia Sportage 2019 Srbija Laki Hibrid Auto Test

Praktičnost i prostranost

Šarolik izbor za porodice

Sportage i dalje ostaje vrlo praktičan i svestran izbor – bez obzira koriste li vozilo vlasnici za prevoz prtljaga, odnosno tereta, ili za prevoz putnika.

Svojim međuosovinskim razmakom od 2.670 mm i visinom od 1.635 mm Sportage svim putnicima u kabini uvek pruža puno prostora za glave 997 mm (napred) i 993 mm (pozadi) i prostora za noge od 1.129 mm (napred) i 970 mm (pozadi).

Prednja sedišta imaju 3 stepena grejanja, a vozačevo sedište i potporu u leđnom delu i električno podešavanje u 10 smerova (suvozačev u 8). Naslon zadnjih sedišta nudi čak 17 ‘stuba – od 23 do 37 stepena – čime putnici na zadnjim sedištima mogu lako pronaći odgovarajući položaj.

Zadnja sedišta imaju mogućnost dvostepenog grejanja. Sidrišta (2) ISOFIX na zadnjim sedištima standardna su kod svih verzija, zbog čega je Sportage vrlo praktičan i pravi izbor za mlade porodice.

Volan Kia Sportage

Verzije sa 1.6 GDi i 1.6 T-GDi motorom unapređene četvrte generacije Sportagea nude 491 ili 503 litra (VDA) zapremine u prtljažniku, u zavisnosti od toga da li imaju standardni komplet za popravku probušenog pneumatika ili dodatni rezervni točak. 1,6 CRDi verzije nude od 467 do 480 litara, sa posudom za ureu (AdBlue), potrebnu zbog nove tehnologije aktivnog nadzora emisija SCR.

Verzije sa Ecodynamics+ 2,0 dizel lakim hibridom nude 439 litara zapremine. Verzije sa 1,6-litarskim motorima imaju i dvostruku pregradu u dnu prtljažnika, dok sve verzije nude prekrivač prtljažnika.

Garancija i izrada

Već u prodaji sa 7-godišnjom garancijom

Unapređeni Sportage se za evropske kupce proizvodi u fabrici u gradu Žilina u Slovačkoj. Svaki primerak standardno dolazi sa Kijinom legendarnom i najdužom evropskom garancijom koja traje 7 godina odnosno do 150.000 pređenih kilometara (prve tri godine bez ograničenja pređenih kilometara).

KIA SPORTAGE (2018) – TEHNIČKI PODACI

Karoserija i šasija

Crossover saa 5 vrata i 5 sedišta s čeličnom konstrukcijom karoserije. Raspoloživ sa benzinskim i dizel motorima i dizel lakim hibridnim motorom, sa pogonom na prednje točkove ili pogonom na sva 4 točka preko ručnog menjača ili automatskog menjača sa dvostrukim kvačilom.

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password