breaking news New

Nova Honda Jazz

Honda Jazz 2019 spada u automobile iz B segmenta.

Najnoviji Honda Jazz dolazi u osam stilskih boja. Od najnovijih klasika kao što su biser bele orhideje i kristalno crni biser, do privlačnih nijansi kao što su zalazak sunca narandža i milano crveno. Osveženi lak je dopunjen aluminijumskim točkovima od 16 inča, a sportski dodiri na elegantnim bočnim linijama i donjoj rešetki.

Unutrašnjost Jazz-a

Unutrašnjost je iznenađujuće prostrana. Dizajniran je tako da svim putnicima pruža dovoljno prostora i udobnosti, sa izuzetnim prostorom za glavu i noge za svakoga.

Prilagodljiva Magic Seats, koje se mogu presaviti ili nagnuti da brzo naprave više prostora, jedna su od najboljih osobina Jazza. Bilo da vam je potrebno da napravite više prostora za prtljag ili ljude, Honda Jazz nudi maksimalnu fleksibilnost. Možete da konfigurišete enterijer tako da odgovara vašem životnom stilu.

Uprkos malim dimenzijama, Honda Jazz se takođe može pohvaliti većim prtljažnikom od većine svojih rivala i zadržava svoje praktične sposobnosti. Sa proširenim prtljažnim prostorom od 1314 litara, ima dovoljno prostora da se brzo ukrca i krene.

Unutrašnjost Honda Jazza jednako je impresivna po svom dizajnu kao što je i praktična.

Perfomanse novog Jazz-a

Novi Honda Jazz dolazi s izborom dva motora i dva mjenjača. I-VTEC 1,3-litarski i 1,5-litarski motori dostupni su sa preciznim 6-brzinskim ručnim menjačem ili naprednim 7-brzinskim konstantno promenljivim prenosom (CVT). Oba nude izuzetne performanse, CVT pruža još veću efikasnost goriva i manje emisije.

Oba prenosa su dopunjena Honda Jazz Idle Stop funkcijom. Kad god automobil miruje – na primer, dok čekate da se semafori promene – funkcija zaustavljanja u praznom hodu privremeno prekida motor radi uštede goriva, ponovnog pokretanja kada vaša noga ponovo udari u gas.

Sigurnosni sistemi Honde

Organizacija za bezbednost Euro NCAP, je Jazz proglasila za najsigurniji supermini. Možete biti sigurni da Honda Jazz ozbiljno shvata bezbednost.

Izuzetne sigurnosne karakteristike Jazz-a uključuju upozorenje na čeoni sudar, koje upozorava vozača na potencijalne sudare sa zvučnim i vizuelnim signalima i sistemom upozorenja na deflaciju, koji prati pritisak u gumama i upozorava vas na bilo kakve probleme. Napredni sistem pomoći vozaču takođe uključuje funkcije kao što su upozorenje o napuštanju trake i aktivni sistem Citi-Brake koji će vas i vaše putnike čuvati u svakom trenutku.

Kada je reč o lošim vremenskim prilikama, Honda Jazz ima rešenje. To su senzori kada napolju pada kiša, brisači se automatski uključuju i podešavaju brzinu prema nivou kiše. Kada je maglovito ili je vidljivost ograničena, sistem podrške za duga svetla automatski se prebacuje između visokog i kratkog snopa. Kada se aktivira senzor slabog osvetljenja, prednja svetla će se automatski uključiti.

Honda Jazz je jedan od najpopularnijih malih automobila iz dobrog razloga.

Da li je Honda Jazz dobar automobil?

Da, Honda Jazz je dobar auto. On se ubraja među najkvalitetnije modele iz B segmenta. Zahvaljujući odličnom upravljanju, praktičnoj kabini, sigurnosnim sistemima, kao i obilju drugih prednosti smatramo da je kvalitetan automobil ako imate budžet.

Dodatna oprema Honda JAZZ-a

Gornje razine opreme su još lepše i vredne razmišljanja ako imate malo slobodnog prostora u vašem budžetu. Među njihovim dodatnim funkcijama je i 7-inčni infotainment sistem sa ekranom osetljivim na dodir koji vam omogućava pristup Apple CarPlai, Android Auto, HondaLink, Pandori i SMS tekstualnim porukama.

Koje su mane Jazz-a

Ipak, JAZZ ima iznadprosečnu početnu cenu, tako da možete razmotriti neke jeftinije alternative. Pored toga što košta par hiljada eur manje od Jazz-a, Ford Fiesta je zabavna za vožnju i ima bolji enterijer nego Honda. Toyota Yaris je takodje veliki konkurent.

Nešto bučniji automatski menjač pri većim brzinama. Sporije ubrzanje.

Da li da kupim novi ili polovni Honda JAZZ?

Trenutna JAZZ-ova generacija počela je sa modelom iz 2015. godinom. Nije bilo velikih promena sve do 2018 godine tad je doživeo nekoliko bitnih promena. Za 2019-u, Honda je integrisala Android Auto i Apple CarPlai smartphone, kao i 7 inča tft ekran osetljiv na dodir.

Takođe, dostupno je nekoliko naprednih bezbednosnih tehnologija, uključujući adaptivni tempomat, upozorenje na sudar u prednjem delu i automatsko kočenje u slučaju nužde. Dok je bolja izolacija omogućila mirniju vožnju.

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password