breaking news New

Novi Tesla X model vuče Boing 787

Tesla X model razbija električni rekord vuče Quantas Boeing 787-9 Dreamliner. Naravno ovo je više atrakcija nego što pokazuje neku moć. Ko se razume iole u fiziku, zna da kontinuirano delovanje samo jedne sile u jednom pravcu može da pokrene veoma veliku težinu.

Imamo primere gde su snagatori ustima povlačili velike kamione, tako da ništa čudno. Ovo je više bio deo Quantasove marketinške kampanje.

Naime pojavilo se dosta slučajeva gde je Teslin model X učestvovao u izvlačenju raznih kamiona iz smetova, primer u Severnoj Karolini. Zatim, imamo u Norveškoj situaciju, gde je jedan Norvežanin sa Teslom X izvukao kamion koji je težak 43 tone.

Quantas je želeo da iskoristi saradnju koju ima tako što nagradjuje vozače Teslinog model X. Dosetili su se da naprave Ginisov rekord gde jedan električni automobil izvlači iz hangara i vuče po pisti Boing 787-9 koji je težak cca 115 tona.

Teslin model S P100D se koristio i tako što je vukao jednu jedrilicu dok nije poletela.

Inače ovaj Teslin SUV X P100D pokreću 2 elektro motora. Prednji je snage 259 KS dok zadnji ima 503 KS.Zajedno postižu obrtni momenat od 967 Nm.

Od 0 – 100 km postiže za 2.9 sekundi.

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password