breaking news New

Kako savladati strah od vožnje?

Mnogi od nas imaju vozačku dozvolu više od deset, pa i dvadeset godina, ali iz nekog razloga ne voze. Međutim, život nas dovede u situaciju kada smo primorani da vozimo, da obnovimo naučeno u auto školi, da se oslobodimo na dodatnim časovima vožnje.

Nismo se rodili naučeni, već sve što znamo učimo kroz iskustvo, to važi i za vožnju. Vožnja je veština i najbolje se savladava aktivnim učešćem u saobraćaju, aktivnim vozačkim iskustvom. Različiti su razlozi što mnogi od nas nisu u prilici da budu  aktivni vozači. Ukoliko aktivno ne vozimo, udaljimo se od teorijskog, ali i praktičnog poznavanja saobraćajnih propisa, pravila i veštine vožnje. Uđe u nas neki strah od saobraćaja, ali ne treba da se mirimo sa njim, već da se odupremo tako što ćemo, uz pomoć instruktora, na dodatnim časovima vožnje, obnoviti ono što smo naučili i steći iskustvo koje je potrebno da savladamo strah i krenemo u novu životnu avanturu zvanu vožnja.

Dodatnim časovima vožnje  izgradite samopouzdanje

Kako bismo bili dobri i spretni vozači potrebno je znanje,ali i samopouzdanje. Znanje treba da steknemo u auto školi, od naše odgovornosti i posvećenosti obuci zavisi da li ćemo uspeti da steknemo osnovu kako bismo bili dobri vozači. Iako smo savladali teorijski deo obuke, položili praktični deo, to nije pokazatelj da smo savladali veštinu vožnje, neki se i pre položenog ispita odlično snalaze u saobraćaju, a neki ni posle godina vožnje nisu sigurni u vožnji. Nesigurnost je često odlika naše ličnosti ili je rezultat nekih neželjenih situacija u kojima je bila ugrožena naša bezbednost ili bezbednost ljudi oko nas. Kako bismo se oslobodili nesigurnosti i izgradili samopouzdanje u vožnji, najbolje rešenje su dodatni časovi vožnje u auto školi Pavlin

Dodatni časovi pred polaganje ispita

Nije veliki procenat kandidata koji polože praktični deo na prvom polaganju, mnogi polažu nekoliko puta, njima je potrebna dodatna podrška u vidu dodatnih časova. Nekada se desi da prođe dve-tri nedelje od završene obuke do polaganja, pa je potrebno da kandidati pred polaganje na jednom ili dva časa obnove ono što su naučili tokom obuke, da se podsete poligonskih radnji, ali i vožnje u gradu. Kako bi izbegli stres nakon nepoloženog praktičnog dela, dobro je da se utvrdi naučeno, stekne samopouzdanje koje će neutralisati tremu, odnosno učiniti da trema bude pozitivna i pomogne da se na ispitu ponašamo sigurno i slobodno. Ukoliko imate dodatna pitanja za instruktora i posle završene praktične obuke, najbolje je da to rešite pre samog polaganja, nego da čekate taj dan. Nije isto obučavati se i voziti na dodatnim časovima, zato što tokom obuke instruktor više pažnje obrača na pravilno izvođenje poligonskih radnji i poštovanje saobraćajnih propisa u gradskoj vožnji nego na samopouzdanje kandidata, ali će na časovima pred samo polaganje, svakako, obratiti više pažnje na samopouzdanje i sigurnost u vožnji. Nema razloga da se bilo ko stidi potrebe da dodatno obučava i savladava vožnju, zbog toga što to nije ni malo jednostavma veština. Treba pristupiti bez ustručavanja i sramote i zakazati prvi termin kako bi dodatno bile rešene sve nedoumice i strah od vožnje.

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password