breaking news New

BMW 4 Serije 420d M Sport Coupe 2020 review

Poznata inženjerska rešenja kao i nova privlačnost enterijera podižu privlačnost BMW serije 4.

Najlakša, najerodinamičnija i najekonomičnija verzija potpuno nove BMV serije 4 druge generacije – pojavila se kao najveći novitet ove godine.

U ovom automobilu su u ponudi četiri motora; ukupno pet verzija ako odvojeno računate derivate sa pogonom na dva i četiri točka. M440i kDrive sa maksimalnim obrtnim momentom od 369 konjskih snaga za sada je jedina opcija sa više cilindara i jedna je od samo dve opcije pogona na sva četiri točka, a druga je kDrive verzija 420d.

BMV-ova 48V hibridna postavka dodaje 11bhp i neotkrivenu količinu obrtnog momenta elektromotora u radilicu 420d. Tvrdnje o homologisanoj vršnoj snazi i obrtnom momentu automobila ostaju kao u staroj 12V „mikrohibridiranoj“ F32 generaciji 420d; ali BMV tvrdi da je isti sprint od 7,1 sek 0-62 mph za novu verziju kao i za staru – a novajlija je prilično veći i teži.

Ekonomija goriva na papiru sa laboratorijskim sertifikatom se poboljšala, čak i ako uporedite realniji rezultat kombinovanog VLTP-a ovog automobila sa starim NEDC ekvivalentom – i to nije nikakvo postignuće s obzirom na subjektivne dobitke u iskustvu vožnje automobila.

Biće zanimljivo otkriti da li adaptivno prigušeni automobili na 19in naplatcima i runflat gumama čine seriju 4 boljom u odnosu na britanske B-puteve od pasivno prigušenih primeraka na manjim naplatcima. Ne pretpostavljam da će vožnja biti vrlo uglađena, kako god da je naručite. Pa opet, ako vas rešetka nije sprečila, vožnja sigurno ne mora. Ovo ipak nije vrsta automobila koji će potrošiti mnogo kilometara na krivudavim zadnjim putevima, a nivo udobnosti automobila na autoputu je prilično dobar.

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password