breaking news New

2019 Maserati Levante GTS: Italijanski Luksuzni SUV

Maserati Levante GTS

Kada je Porsche 2002. godine predstavio svoj Caienne, legendarni sportski brend je počeo da prozvodi SUV vozila. Sada je njihova SUV linija najprodavaniji – i sigurno je čak spasio Porsche.

Dok SUV i Crossovers dominiraju tržištem Severne Amerike, ne čudi što je Maserati u igri zajedno sa Jaguarom, Lamborghinijem i Alfa Romeom kao i među drugim egzotičnim luksuznim brendovima.

Postoje mnoge verzije Levante-a, cene kreću sa osnovnom cenom od 93 000 USD, a Maserati Levante GTS kao ovde testirani na 155,540,00 USD.

Levante je u Kanadi već nekoliko godina i sada vodi Maseratijevu prodaju. Dve verzije predstavljene za ovu modelnu godinu zaista dodaju „svagger“. Levante Trofeo ima 590 KS, a GTS 550 KS. Oboje dele isti italijanski DNK ispod haube.

MASERATI LEVANTE GTS za 2019. godinu pokreće FERRARI

Ispod haube Maseratija GTS nalazi se 3,8 litarski tvin turbo V8 koji dolazi direktno iz poznate fabrike kompanije Ferrari iz mestu Maranello u Italiji. Poseban je doživljaj kad stisnete dugme Start.

Grubost ovog motora je ovde teško opisati, ali ako pogledate film Ford v. Ferrari i pojačate glasnoću, to je nešto slično. Ovo će postati redak primerak pošto je Ferrari nedavno najavio da će zaustaviti proizvodnju motora za Maserati do 2022. godine.

Monstrum koji tuče u GTS-u proizvodi obrtni moment od 538 lb-ft i spojen je sa besprekornim 8-stepenim automatskim menjačem sa ručicama menjača. Levante GTS je SUV sa pogonom na sve točkove vrhunskog upravljanja i vožnje. Ubrzanje  od 0 do 100 km postiže za 4,2 sekunde i maksimalnom brzinom od 282 km/h.

Maserati SUV zadnji pogled

Ekonomična potrošnja?

Ovaj Maserati jednako se brzo zaustavlja zahvaljujući Brembo kočnicama sa prednjim rotorima od 15 inča i 6 klipnim cilindrom.

Levante ima nekoliko režimima vožnje uključujući SPORT, OFF ROAD i I.C.E za povećanu kontrolu i efikasnost to je osnovi zimski režim vožnje.

Potrošnja je negde između pikapa i RV koji vuče pikap. Na papiru kombinovani grad / autoput iznosi 15,3 l / 100 km. U stvarnom svetu u kombinaciji grada i autoputa ide preko 17 l / 100 km. Treba napomenuti da Maserati ima planove za električnu verziju 2022. godine.

Levante manje pažnje poklanja „korisnom“ delu SUV-a, ali nudi 580 litara prostora iza zadnjeg sedišta koje se deli 60/40 kao kod većine konkurenata.

Levante ima lepo oblikovanu karoseriju sa upečatljivom rešetkom. Unutra je kabina uradjeno sa čisto italijanskim luksuzom. Ručno zašivena Pieno Fiore crvena koža koja dolazi sa GTS-om je ono što biste očekivali u ovoj ceni od 150 000 USD.

Ovo testno vozilo takođe je lepo postavljeno sa opcionim akcentima crnog ugljenika. Iako je celokupna estetika prilično prijatna, ipak smatramo Maserati krivim za korišćenje dugmića i prekidača koji su pronađeni u Fiat Chrisler porodici. Ovo je previše često. Drugi primer je Ford koji je imao lošu naviku da radi ovo sa Lincolnom.

Levante je opremljen svim luksuznim i tehničkim sadržajima koji biste očekivali u ovoj cenovnoj stratosferi. Tehnologija na vozilu može se malo naviknuti počevši s poluautonomnim sistemom Highvai Assist. Deluje usklađeno s prilagodljivim tempomatom i održavanjem trake sa kamerom postavljenom na rešetki i šoferšajbni.

Ovaj sistem još uvek zahteva obe ruke na volanu! Takođe, senzori za parkiranje i praćenje slepih tačaka kod Levante-a su oko 3 puta glasniji od svega što smo doživeli. Zbog toga će vam kosa stajati uspravno kao posle elktro šoka, čak i kad ste udaljeni 2 metra od kolica!

Infotainment sistem nije ni najbolji ni najgori što smo videli. Veoma je brz i razumno intuitivan. 8,4 inčni dodirni ekran ima podršku za Apple Car Plai i Android Auto. Postoji regulator sa centralnom konzolom za kretanje po ekranu i za kontrolu jačine zvuka.

Unutrasnjost maserati Levante GTS

Maserati Levante GTS suprotstavio se teškim izborima u ovoj elitnoj kategoriji, uključujući Porsche Caienne Turbo, a posebno nagrađivani Jaguar F-Pace SVR koji ima veći prtljažni prostor i manju cenu. Levante GTS, međutim nudi posebnu natpisnu pločicu i još jasniji zvuk.

Izvor: https://www.swaggermagazine.com/

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password