breaking news New

Zašto su trotineti na struju danas tako popularni?

 

Kada je lepo vreme u ,,špicu“ gradske gužve svi žele da što manje vremena provedu u zatvorenom prostoru poput svog automobila ili vozilima gradskih prevoza. Svima je cilj da za što kraće vreme stignu na željenu lokaciju bez gubljenja vremena na saobraćajne gužve, traženja parking mesta ili na druge nervozne vozače i učesnike saobraćaja.

To je samo jedan od razloga zbog kojeg je u poslednjevelike simpatije pokupio trotinet na struju. Za kratko vreme, laganom i jednostavnom vožnjom, stiže se do željenog cilja, pri tome boraveći sve vreme na svežem vazduhu i zabavljajući se.

Predstavljaju revoluciju u transportu

Kao što je već pomenuto glavna prednost trotineta na struju je to što predstavljaju pravu revoluciju kada je transport u pitanju. Za to postoji više razloga. Pre svega treba pomenuti njihovu karakteristiku koja se odnosi na jednostavnost upotrebe.

Zbog toga je postao favorit ljudi različitog uzrasta i životne dobi. S obzirom da kod nas još uvek nije zakonski regulisan kao prevozno sredstvo, nije potrebno ni posedovanje dozvole, niti postoje bilo koja druga ograničavajuća pravila. Osim toga vožnja na njima je izuzetno zabavna.

Ono što čuvari prirode danas zameraju savremenom saobraćaju odnosi se na mnoštvo štetnih izduvnih gasova koji se svakodnevno ispuštaju u vazduh. Tu je još jedna prednost trotineta na struju s obzirom da to nije njegova karakteristika i zato ga mnogi smatraju za prevozno sredstvo kojim se čuva života sredina.

Trotineti na struju su sklopivi i mogu se odlagati bilo gde

Osim što se uživa u vožnji tokom koje se može i zabbaviti, vozači ne moraju da brinu ni oko parking mesta i kruženja po gradu u cilju traženja istog. A od prošle godine u našem glavnom gradu, Beogradu, dostupan je javni i besplatni praking za korisnike trotineta na struju. Oni tu mogu bezbedno odlagati svoje vozilo, i ujedno ga puniti do sledeće vožnje.

Mogu se koristiti za odlazak i povratak sa posla, za odlazak kod prijatelja, za vožnju po gradu po lepom vremenu ili za odlaske u nabavku i tome slično. Pri tome vozači se neće oznojiti kao pri vožnji bicikle što znači da upotreba ovog prevoznog sredstva ne zahteva kondiciju. Ali za mnoge oni ipak predstavljaju vid fizičke aktivnosti.

Dakle, možete ih poneti gotovo svuda sa sobom bez razmišljavanja o tome gde ćete i kako odložiti.

Povoljni su, brzi i praktični

Kada govorimo o ceni trotineta na struju treba reći da u odnosu na ostala prevozna sredstva oni imaju zaista povoljnu cenu. Jefitniji su od automobila, a s obzirom da ne zahtevaju dolivanje goriva niti bilo kakvo obavezno dodatno ulaganje ovakav izbor pokazao se kao izuzetno isplativa opcija.

To takođe znači da se štedi novac i na održavanju, servisima i drugim stvarima koje svakodnevno održavanje drugih prevoznih sredstava podrazumeva.  Osim toga brzi su i jednostavni za upotrebu i omogućavaju da se stigne lako od jedne do druge lokacije.

Ono što trotineti na struju zahtevaju, a što im i samo ime kaže, jeste dopunu baterije. Baterija ima svoj rok trajanja (u proseku može da vas preveze do 60 km), te je važno dopunjavati je onda kada se prevozno sredstvo ne koristi.

Moglo bi se reći da se na ovaj način štede i vreme i novac dugoročnije, odnosno da je ovo može predstavljajti izuzetno ekonomičan izbor.

 

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password