breaking news New

 Pronađite nosač za bicikle spram sopstvenih potreba

Kada odlučite da nabavite nosač za biciklu, ne bi trebalo da se vodite cenom, već kvalitetom. Međutim, teško možemo bilo kom brendu ili bilo kojoj vrsti nosača za bicikle dati prednost. Svaki obavlja svoju funkciju i svaki ima svoje prednosti i mane. Jedini je savet da ipak ne kupujete polovnu robu, već korišćenu, jer ne možete tačno znati u kakvom je stanju i koliko je pohabana, a kad to procenite može se desiti da bude kasno. Preporučujemo vam nabavku nosača za bicikle kod prepoznatljivih proizvođača i distributera, jer vam oni moraju garantovati kvalitet više godina. 

Kako izabrati nosače za bicikle?

Pošto već znate da postoje tri vrste ili tri tipa nosača za bicikle – krovni, za peta vrata i na kuku, treba samo da odlučite koji je za vas najbolji. Ukoliko često putujete sa porodicom ili sa većim brojem ljudi u automobilu, možda je najbolje da nabavite krovne nosače za biciklu, jer na njima možete nositi i drugi prtljag, sve što može da stane (a bezbedno je), a to je vrlo praktično. Ukoliko ste, pak, avanturistički tip ili individualista koji voli brdski biciklizam ili solo vožnje, nije loše da montirate nosače za bicikle na zadnjim vratima automobila.

Prednost je što se na njih vrlo brzo i lako bicikla zakači i sigurna je tu. Pri tom imate odličan osećaj pri vožnji automobila, u smislu da vam ništa neće stvarati buku nad glavom, niti ćete razmišljati o prtljagu pozadi. Međutim, ukoliko želite vožnju bez buke, a opet vam je potreban veći prostor, tj. morate poneti veći broj bicikli, preporučujemo vam nosač za bicikle na kuku. On je definitivno najsigurniji, jer se nosači montiraju na kuku za vuču. Iako možda deluje kao najskuplja investicija, višestruko će se isplatiti kroz dugi niz godina.

Nosači za bicikle – cene i montaža

Kad je reč o krovnim nosačima za bicikle, jasno je da najpre morate imati namontirane krovne nosače na automobilu, pa da na njih montirate nosače za bicikle. Zavisno od modela ovih nosača i samog tipa automobila, možete montirati 2, 3, čak i 4 bicikle na krovu. Međutim, teško ćete to uraditi sami, u glavnom su neophodne bar dve osobe. Kod krovnih nosača za bicikle cena se kreće od 3 000 dinara pa naviše. Nosači za bicikle koji se montiraju na zadnja vrata ili na vrata prtljažnika često znaju da vozače učine nesigurnim u smislu da ne znaju da li trake dovoljno čvrsto drže biciklu i da lli neće popustiti tokom duže vožnje.

Iz tog razloga se ne preporučuje da zakačite više od dve bicikle. Pored toga morate voditi računa i o tome na kojoj se tački bicikla oslanja, kako ne bi oštetila automobil. I naposletku, ovu vrstu nosača za bicikle morate prilagoditi tipu automobila, tj. tipu prtlljažnika ili zadnjih vrata, zbog bezbednosti. Kod ovih nosača za bicikle cena se kreće od 6 000 dinara, pa do preko 50 000 dinara. Može se desiti da oni, kao i nosači za bicikle koji se montiraju na kuku za vuču, blokiraju vaš prtljažnik, zadnja svetla i registarske tablice, ali se postarajte o tome na vreme da ne biste pravili prekršaj.

Postoje i napredne i zantno skuplje verzije nosača za bicikle na koje može da se poveže svetlo i stavi tablica, što rešava problem, ali ima i svoju cenu.

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password