breaking news New

Otkup vozila – događaj koji je rasteretio porodicu

Otkup polovnih automobila

Stari automobil, koji stoji u garaži ili na parkingu ispred zgrade, zadržava porodični novac, kao i prostor na kome se nalazi.

Neretko predstavlja i ruglo ukoliko je vidno havarisan i prljav. Nije lako rešiti se takvog vozila jer se kupac teško nalazi, a i prodaja zahteva izvesno znanje i veštinu. Jedno od najboljih rešenja u tom slučaju je otkup polovnog automobila od strane za to specijalizovane firme. 

Prodaja starog vozila zna da potraje

Ko se odluči da automobil ponudi na prodaju putem za to specijalizovanog sajta mora da bude strpljiv. Ali takođe i tolerantan na pozive koji nisu baš jasno usmereni na kupovinu već pre na raspitivanje o vozilu. Nekada ti pozivi nisu baš u zgodno vreme. Kada se ugovori susret sa potencijalnim kupcem, on češće vodi frustraciji i isčekivanju pozitivnog odgovora zainteresovane strane nego realizovanju prodaje. 

Nekada se prodaja automobila oglašava mesecima bez uspeha. U mnoštvu starih automobila nije lako privući pažnju, naročito ako se radi o havarisanom primerku. Ukupno uzev samostalna prodaja polovnog automobila ume biti zamorna i da traje predugo.

Ko još voli papirologiju?

Kada se ipak nađe kupac za polovno vozilo kroz prodaju putem oglasa, obe strane imaju obaveze oko papirologije. Posebno ako je vozilu istekla registracija ili ako su potrebne popravke u servisu. 

Prodavac polovnog vozila ima obavezu da sa kupcem sastavi kupoprodajni ugovor kod javnog beležnika, da podnese poresku prijavu i plati porez na opštini prebivališta. Ako je vozilo sa drugog registarskog područja od opštine u kojoj je prodavac, moraju se odjaviti tablice u mestu njihovog izdavanja i tu platiti porez.

Ako se registarsko područje novog vlasnika razlikuje od mesta prodavca vozila, prodavac vozila je dužan da prethodno odjavi vozilo. Zatim se ide u MUP u kom se vrši promena vlasnika nad motornim vozilom. 

Sve nabrojano zahteva izvesno vreme i možda odlaganje privatnih obaveza i poslova. Sve te poslove možete izbeći ukoliko se obratite firmi specijalizovanoj za otkup polovnih vozila. Ukoliko se dogovorite sa agentom za procenu vozila, sav teret troškova i obavljanja papriologije pada na firmu za otkup. Ušteda u novcu i vremenu zaista nije mala. 

Keš u ruke – najbolji sistem

Kada pozovete agenta za otkup polovnjaka, možete računati da ste u kratkom vremenu završili sav posao sa prodajom. Naravno ako postignete dogovor oko cene i prodaje. Agent će vam ponuditi realnu cenu za vaše vozilo i organizovati njegov transport u kratkom roku. Troškove transporta takođe snosi kupac, a ne prodavac. 

I ono što je zaista najbolje kod ovakve prodaje polovnjaka – novac će se isti dan naći u vašim rukama. Možete da izaberete oblik plaćanja koji vam najviše odgovara, keš u ruke ili uplata na privatni račun, odnosno račun vaše firme.

Brzina rešavanja prodaje polovnog automobila ili bilo kog drugog polovnog vozila je ono što će sigurno rasteretiti porodicu. Dodatni novac u porodičnom budžetu biće odličan vetar u leđa za realizaciju drugih planova. Možda baš kao učešće za kupovinu novog vozila na kredit ili drugog pogodnijeg polovnjaka. Dobra ideje je da potražite baš kod agenta koji je otkupio vaše staro vozilo, drugo polovno vozilo koje bi vam više odgovaralo.

Ukoliko želite agenta koji će se brzo pojaviti na vašoj adresi, zatim otkupiti vaš automobil, sam srediti svu papirologiju i skloniti ga sa vašeg parking mesta u kratkom roku, pozovite  Najbolji otkup vozila i opustite se. Sve će biti urađeno brzo i efikasno na obostrano zadovoljstvo.  

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password