breaking news New

Opel Astra 1.6 – testovi auomobila

Opel Astra BiTurbo 1.6 CDTI

Testirali smo Opel Astra 1.6 biturbo CDTI.
Prednosti: Neverovatna ponuda prostora, jednostavno za rukovanje, ekonomičan motor, dobre kočnice i korektna cena.
Nedostaci: Ponekad ćudljiv manuelni menjač i nemirno ponašanje pri prolasku preko kratkih neravnina na putu.

Opel je vrlo dobro odradio domaći zadatak i predstavio je novu „astru“ koja je svesna slabosti svojih predhodnika (premalo prostora u kabini i prevelika težina). Svi problemi su hirurški odstranjeni i nova „opel astra“ je spremna da četvoro odraslih sa puno prtljaga odvede prilično daleko. Kabina je jedna od prostranijih u segmentu, kako napred tako i pozadi, a već posle prvih nekoliko kilometara osete se i prednosti nove šasije koja je udobna, ali i sportski nastrojena kada je to potrebno.

Jedino iskušenje za „opel astru“ je prelaz preko kratkih neravnina na putu, kada se ceo automobil neprijatno zatrese. „Opel astra“ je ubedljivo najlakši automobil na uporednom testu i jedini je model sa težinom ispod 1.4 tona. Poređenja radi, „opel astra“ je 136 kilograma lakša od „volvo v40“, a pri tome ima i najsnažniji motor sa 160 KS. Takođe, 1.6 CDTI motor je jedini sa biturbo oznakom. Zato „opel astra“ najbrže „hvata“ 100 kilometara na sat i 1.6 litarski četvorocilindraš je najelastičniji na uporednom testu. Motor je izuzetno tih, a postaje mrzovoljan tek na više od 3.000 obrtaja u minuti. Opel je unapredio i menjače, ali smo ipak očekivali više brzine od šestostepenog manuelnog prenosa.

Opel Astra dobar automobil za dobru cenu.

Opel je pripremio dobru početnu cenu za „astru“ ali je za navigacioni uređaj potrebno doplatiti 840 evra. Biturbo dizelaš troši samo 4.9 litara na 100 kilometara.

Random text for amp.

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password