breaking news New

Na šta sve treba obratiti pažnju pri odabiru auto škole?

Polaganje vozačkog ispita danas definitivno spada u grupu bitnijih životnih odluka, pored odluke o upisu odgovarajuće srednje škole, fakulteta, i sl. Naravno, i kod odabira auto škole ne treba žuriti s obzirom da nam od nje same može zavisiti kakav ćemo sutra biti vozač u saobraćaju.

Ako se trenutno nalazite baš pred dilemom da li da upišete vozački ispit i započnete teorijsku i praktičnu obuku, u nastavku teksta moći ćete da pročitate nekoliko bitnijih smernica na koje treba obratiti pažnju. 

Da li je najjeftinija auto škola uvek dobra opcija?

Cena polaganja vozačkog ispita može varirati. Pa tako, kandidati neretko biraju onu auto školu koja ima povoljnije uslove kada je plaćanje u pitanju. Vlasnici određenih auto škola traže od kandidata da već pri samom upisu plate punu cenu obuke, što za današnje uslove, složićete se, nije mala cifra. 

Budući kandidati koji žive u našem glavnom gradu često preko google pretraživača biraju auto školu jer većina škola ima izrađen sajt na kojem se mogu dobiti osnovne informacije (cena obuke, način plaćanja i sl.). Najjeftinija auto škola u Beogradu je fraza koja se najčešće i pretražuje u google pretrazi kada je odabir auto škole u pitanju. 

Ipak, treba znati da jeftinija auto škola ne mora da znači da je i među boljima. Naime, mnogi vlasnici škola „spuste“ cenu ali su ima zato instruktori nedovoljno iskusni, nemaju odgovarajući vozni park prilagođen uslovima obuke i polaganja itd. 

Birajte auto škole u kojima nema prevelike gužve

Postoje određene auto škole koje su poznate, pa se kandidati mahom odlučuju za njih. Iako spadaju u one popularnije, njih upisuje veliki broj kandidata pa se neretko desi da instruktori ne mogu da postignu da se podjednako posvete svakom kandidatu ponaosob. Kao posledica toga, sam proces obuke može trajati i nekoliko meseci duže što priznaćete se nije u redu. Svim kandidatima prilikom upisa je cilj da za što kraći vremenski period dođu do vozačke dozvole. 

Dobar instruktor je najbolja opcija!

Najvažnija „stvar“ koju krasi svaku kvalitetniju auto školu je što ima zaposlene instruktore koji su dovoljno iskusni da na pravi način prenesu svoje znanje kandidatu, osposobe ga da nakon obuke budu dobri učesnici u saobraćaju koji poštuju saobraćajna pravila i propise. Savršen instruktor je ujedno i osoba koja je po prirodi smirena, nenametljiva i razume svakog kandidata koji je početnik u toku same obuke. Impulsivne instruktore treba zaobilaziti u širokom luku jer će kandidata samo dodatno unervoziti u toku vožnje i preneti mu određenu dozu straha za buduće učestvovanje u saobraćaju. 

Organizacija auto škole je veoma važna

Svi vlasnici auto škola moraju da imaju precizan plan koliko mesečno kandidata mogu upisati za svaku kategoriju posebno. Naime, broj kandidata treba prilagoditi broju instruktora kao i broju vozila na kojima se vrši obuka. Na taj način, auto škola je dobro organizovana pa kandidatima mogu pružiti svoje najbolje usluge. Zadovoljan kandidat je onaj koji uspeva da se dogovori sa izabranim instruktorom o terminima časova teorijske i praktične obuke kako bi bez problema spremni izašli na ispit. 

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password