breaking news New

Kupujete krovni kofer? Evo kako da odaberete najbolji

Kada se kupuje krovni kofer cena igra odlučujuću ulogu pri izboru ovog nosača za dodatni prtljag. Do skoro su se ovi nosači za prtljag mogli videti samo na automobilima naših državljana koji su na privremenom radu u inostsranstvu, kada dolaze u Srbiju na odmor. Zbog toga se smatralo da je cena krovnih kofera izuzetno visoka i za naše standarde neprihvatljiva, pa i potražnja za ovim proizvodom nije bila velika.

Vremenom se ustanovilo da je pakovanje za putovanje sa krovnim koferima mnogo jednostavnije i udobnije, da ima više mesta za putnike i za sav prtljag neophodan za odmor.  U njih se može, pored garderobe, obuće i kozmetike, spakovati i oprema za skijanje ili za kampovanje, suncobran za plažu i mnoge druge stvari koje bi inače zauzele previše mesta u prtljažniku automobila. Ovo najviše odgovara porodicama sa decom koje vole često da putuju ili su ljubitelji aktivnih odmora. Uzimajući to u obzir, kada se kupuje krovni kofer cena koju ćete platiti za njega treba da se posmatra kao investicija u opremu za auto koja će Vam trajati godinama.

Za dobar krovni kofer cena zavisi od načina izrade

Ako ste zainteresovani da kupite krovni kofer cena će zavisiti od načina izrade i kvaliteta materijala. Tu se pre svega misli na debljinu i kvalitet plastike, a to se najbolje može videti kada spakujete stvari u kofer. Oni izrađeni od tanje plastike će se prilikom pakovanja kriviti i savijati i nećete moći da ih zatvorite. Najbolji su oni izrađeni od kvalitetne plastike, za koje ćete biti sigurni da će izdržati svaki teret.

Ako želite da kupite siguran krovni kofer cena će biti nešto viša ako se odlučite za onaj koji ima kvalitetniji sistem zaključavanja i bolje brave. To znači da možete biti sigurni da Vam neko neće obiti kofer i ukrasti stvari dok je auto na parkingu.

Cena krovnih kofera zavisi i od oblika

Kada birate krovni kofer cena će varirati i u zavisnosti od njegovog oblika i nosivosti. Za ovu vrstu opreme za auto jako je bitno da bude aerodinamična, da ne pruža preveliki otpor pri vožnji, koji utiče na brzinu i na potrošnju automobila. Zbog toga su oni koji imaju veću aerodinamičnost mnogo skuplji od klasičnih, oblih kofera.

Postoje i koferi koji su namenjeni za specijalne potrebe. Na primer, to su uži koferi pored kojih se mogu na nosače pričvrstiti i bicikle. Ovaj tip kofera je odličan za sve one koji vole aktivni odmor i žele da ponesu opremu za biciklizam ili skije.

Čekanje na granici

Koji je najbolji krovni kofer?

Kada birate krovni kofer prvo treba da vidite da li odgovara tipu Vašeg automobila, da li možete da otvorite gepek kada je montiran i da li prelazi dužinu krova. Onda treba da proverite kvalitet plastike i brava za zaključavanje. Uvek treba odabrati kofer koji ima veću aerodinamičnost, kako bi Vam vožnja sa njim bila što laganija, ali i jeftinija jer krovni koferi utiču na potrošnju goriva.

Koliko koštaju krovni koferi

Iako se na našem tržištu mogu naći oni od stotinak evra, za kvalitetan krovni kofer cena je nešto viša. Trebalo bi da izdvojite najmanje 300 evra za kofer za koji ćete biti sigurni da će Vam trajati, dok oni najkvalitetniji koštaju i do 2.000 evra.

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password