breaking news New

KOLIKO VAŽE TABLICE POSLE ISTEKA REGISTRACIJE?

DON registracija vozila

Razni problemi i obaveze koje nas pritiskaju svakodnevno utiču na to da zaboravimo da produžimo registraciju na vreme. To svakako nije opravdanje, jer možemo uvek aktivirati neki podsetnik na telefonu kako do toga ne bi došlo, ali ipak se dešava.

Na internetu se svakog meseca pretražuje veliki broj upita vezanih za isticanje registracija, a među najčešćim pitanjima je “koliko važe tablice posle isteka registracije”. Zato smo rešili da u jednom tekstu spakujemo sve potencijalne odgovore koji će rešiti vaš problem.

Može li se voziti nakon isteka registracije?

Odmah da otklonimo ovu dilemu koja je uvek tema razgovora među vozačima. Registracija vozila traje godinu dana, isto toliko i obavezna polisa osiguranja. Nakon isteka registracije vozilo NE SME učestvovati u saobraćaju.

Vreme do kada možete voziti nesmetano je poslednjeg dana registracije do 23.59h. Nakon toga možete biti u opasnosti da platite kaznu, ukoliko vas zaustavi policija. Danas postoji sve više kamera koje snimaju vozila i imaju mogućnost da detektuju istekle registracije. Tako da možete očekivati da vam kazna stigne na kućnu adresu.

Istekla registracija – Kazne

Nemojte rizikovati da vozite nakon isteka registracije, osim ukoliko stvarno niste primetili da je registracija istekla. Ali, svejedno moraćete da platite propisanu kaznu ukoliko policija to primeti. Kazne su sve veće kako se vreme od poslednje registracije povećava.

Ukoliko vas zanima, pogledajte ako je istekla registracija koje su kazne:

  • preko 30 dana od isteka 10.000rsd
  • preko 60 dana od isteka 20.000rsd.

Kazne su drastičnije ukoliko vozite automobil nakon isteka registracije. U tom slučaju platićete veliku kaznu do 40.000rsd, biće vam oduzeta dozvola na 3 meseca i dobićete 6 bodova.

Vraćanje tablica po isteku registracije

Pre svega, da napomenemo da registraciju vozila možete produžiti i pre samog isteka, 30 dana ranije. Tako da ne morate čekati poslednji trenutak i doći u situaciju da registracija istekne.

Ukoliko se desi da registracija istekne, osim novčane kazne može doći i do situacije da morate vratiti tablice i saobraćajnu. To se dešava ukoliko registracija istekne više od 60 dana. Osim kazne, nova registracija biće skuplja za takse prilikom vađenja novih tablica i saobraćajne dozvole.

Kako otići na tehnički pregled nakon isteka registracije?

Nemojte razmišljati o opciji da vozilo kome je istekla registracija odvezete do tehničkog pregleda, osim ukoliko se ne nalazi jako blizu vašeg doma. Takođe, nije dozvoljeno šlepanje od strane prijatelja, jer tada nemate važeću polisu i ne smete učestvovati u saobraćaju.

Tehnički pregled DONImate opciju uzimanje probnih dozvola, ali morate proći kroz proceduru. Probne dozvole mogu se izdati najduže na 15 dana i možemo reći da nisu jeftine.

Koje je onda najbolje rešenje? Najbolje rešenje je šlep služba. Jednostavno prenesite vaše vozilo do centra za tehničke preglede, nakon registracije možete ponovo da vozite nesmetano.

Pročitajte još: Šta treba znati pre zamene guma

Šta je potrebno za registraciju auta?

Za početak morate proći tehnički pregled. Nekada je bio veliki problem pronaći slobodan termin, ali danas to nije tako strašno. Postoje veliki centri za tehničke preglede koji imaju veći broj tehnoloških linija, tako da možete zakazati samo nekoliko dana unapred.

Čekaonica DON registracijaKada prođete tehnički, dobijate registracioni list. Zatim odlazite u agenciju  gde popunjavate sve takse, polisu osiguranja i sa svim dokumentima idete u MUP, gde završavate kompletnu registraciju.

Cena registracije zavisi od mnogo faktora. Niko vam ne može reći tačnu cifru, ali pomoću raznih kalkulatora za registraciju možete doći do približne sume.

Na jednom mestu završite kompletnu registraciju

Ljudi koji dugo rade u ovoj branši znaju da proces oko registracije nije jednostavan, a da se može pronaći rešenje koje će značiti vozačima. Tako su došli na ideju da naprave veliki centar u kome možete završiti apsolutno sve.

Pre svega, olakšali su proces tehničkog pregleda. Poseduju 3 poslovna objekta sa većim brojem tehnoloških linija u okviru glavnog – Centra za tehničke preglede, tako da više nema čekanja za termin. U sklopu centra je i servis, pa ukoliko se pronađe kvar, odmah se može rešiti.

Zatim odmah prelazite u njihov administrativni centar, koji se nalazi u istom objektu. Na licu mesta popunjavate i plaćate sve takse i polisu osiguranja, a odmah dobijate i registracionu nalepnicu. Čak možete ih kontaktirati da vam prevezu automobil šlep službom ukoliko je registracija istekla.

Poseduju najveću administrativno – pravnu službu u kojoj pored izdavanja registracionih nalepnica možete završiti i sve druge obaveze, kao što su:

  • osiguranje vozila;
  • izdavanje saobraćajnih dozvola;
  • izdavanje tablica;
  • prenos vlasništva;
  • kupoprodajni ugovori;
  • atest i reatest;
  • uvoz i carinjenje.

Najveći centar za tehničke preglede DON u Beogradu

Više ne morate da gubite nekoliko dana, da čekate nekoliko redova i nervirate se zbog gužve i neprofesionalizma mnogih koji rade na šalterima.

Kompletnu registraciju završite na jednom mestu, za svega nekoliko sati.

Registracija vozila DON nalazi se na 3 lokacije u Beogradu: Zemun, Bogoslovija i Viline Vode ( Centar za tehničke preglede DON ). Izaberite lokaciju koja vam odgovara i na jednom mestu završite registraciju automobila. Posetite njihov sajt “don-registracija.com” za više informacija i kontakt telefon.

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password