breaking news New

Kako da poboljšajte izgled kabine automobila

Vozilo enterije

Bez obzira na to da li želite da transformišete unutrašnjost vozila kroz estetske detalje, tehnološke inovacije ili udobne dodatke – naredna lista predloga će vas inspirisati da poboljšate izgled kabine automobila.

Prvo i najvažnije – dubinsko pranje

Detaljnim čišćenjem kabine ostvarićete brojne benefite. Upravo zbog toga, a pre nego što započnete sa uvođenjem modernih elemenata u kabinu vašeg vozila, predlažemo da odvezete auto na dubinsko pranje. Proverite koji su termnini slobodni u rasporedu  zakažite odgovarajući datum za svog ljubimca na četiri točka.

Enterijer AutomobilaNakon dubinskog pranja, kabina automobila će izgledati salonski sjajno. Potrudite se da redovno održavate higijenu kabinskog prostora – redovno ga usisavajte, nabavite magične krpe i koristite odgovarajuća sredstva za higijenu.

Presvlaka za sedišta u jarkim bojama

Adaptacija enterijera automobila neretko započinje nabavkom novih presvlaka za sedište. Tržište obiluje raznobojnim presvlakama, a na vama je da odaberete najpogodniji kolorit. Ukoliko želite da postignete sportski izgled kabine, naša preporuka je da se fokusirate na navlake upadljivih boja (poput narandžaste). Međutim, svakako imajte na umu da bi boje presvlake trebalo uklopiti i sa ostatkom enterijera. Pronađite kompromisno rešenje.

Nove podne prostirke za automobil

Kupovina novih patosnica za automobil je jedan od najjednostavnijih načina da osvežine enterijer vozila. Podne prostirke možete nabaviti u različitim dimenzijama, oblicima i bojama, a finalni izbor se najčešće formira u skladu sa dezenom i materijalom navlake za sedišta. Naravno, ukoliko smatrate da stare patosnice neće poremetiti estetiku kabine, bez problema ih možete zadržati.

Dekorativna rešenja za kabinu vozila

Evo nekoliko dosetljivih dekorativnih predloga kojima možete unaprediti kabinu svog četvorotočkaša.

  • Viseći ukrasi na centralnom retrovizoru – dodajte personalni pečat kroz priveske ili slične aksesoare.
  • Jastuci za vrat – slični onim na gejmerskim stolicama, mogu biti jedinstveno rešenje za dekorisanje naslona sedišta. Postavljanjem jastučića ćete definitivno olakšati svako putovanje.
  • Držači za čaše ili flaše – a posebno oni sa minimalističnim dizajnom, mogu biti izuzetno dekorativno rešenje. Postavljanjem ovih dodataka značajno ćete olakšati putovanje. Slična stvar važi i za holdere telefona ili tableta.
  • Personalizovane nalepnice za auto – Oplemenite kabinu omiljenim logotipima, personalnim simbolima ili drugim printovima. Budite kreativni i iskoristite moć ovih samolepljivih detalja.

Tapaciranje određenih delova kabine vozila takođe može biti unikatan način za poboljšanje izgleda enterijera automobila. Kožne presvlake će pojačati osećaj luksuza, dok će karbon ili alkantara dodati eksluzivnost kabini.

Savršeno multimedijalno iskustvo

Moderni tableti za automobile omogućavaju savršeno futurističko multimedijalno iskustvo. Ukoliko vaše vozilo ne sadrži slične uređaje, započnite sa postavljanjem displeja velike rezolucije na centralnoj konzoli. Ako vam budžet to dozvoljava, proces transformisanja kabine nastavite ugradnjom dodatnih monitora na zadnjoj strani naslona za glavu.

Implementirajte Wi-Fi hotspot, omogućite jednostavno povezivanje sa drugim smart sistemima, upotpunite futurističko iskustvo glasovnim komandama i nastojite da iskoristite sve bezbedonosne funkcije multimedijalnih uređaja.

Poboljšajte audio sisteme

Kako biste poboljšali reprodukciju zvuka u kabini, nudeći jasnije i bogatije tonove, preporučujemo da investirate u visokokvalitetne zvučnike. Za postizanje balansiranog zvuka, podesite ekvilajzer prema ličnim preferencijama i ugradite senzore za automatsko prilagođavanje zvuka prema uslovima vožnje. Nabavite uređaje koji omogućavaju bežično povezivanje za praktično strimovanje muzike sa pametnih uređaja.

Ambijentalno osvetljenje

Uz pomoć atraktivnih rasvetnih uređaja, vaše vozilo vrlo lako možete pretvoriti u luksuznu varijantu automobila premijum klase. Osim uobičajenog monitranja na centralnu konzolu, svetla možete ugraditi i u panelima vrata, prostoru za noge ili na nebu kabine. Preporučujemo kupovinu rasvetnih uređaja sa naprednim smart funkcijama, poput kontrolisanja boje ili jačine svetla preko telefonske aplikacije.

Dekorativni potencijal ambijentalnog osvetljenja će, sasvim logično, biti najočigledniji tokom noći. Međutim, ukoliko želite da postignete upečatljiv izgled i za vreme obdanice, preporučujemo zatamnjivanje stakala.

Zatamnjena stakla za odličnu atmosferu

Još jedan od korisnih načina za poboljšanje izgleda kabine, ali i same atmosfere unutar vozila, može biti i potamnjivanje prozora. Zatamnjena stakla prigušuju jaku sunčevu svetlost, filtriraju štetno UV zračenje i smanjuju toplotu u kabini  – zbog čega direktno utiču na svežinu i komfornost prilikom vožnje. Zakonske regulative za prolaženje tehničkog pregleda trenutno dozvoljavaju do 30% potamnjenja prednjih, odnosno do 70% zatamnjenja zadnjih stakala, uz obavezno posedovanje atesta.

Nadamo se da će vas lista naših predloga motivisati za unapređivanje i modernizovanje kabine vozila. Na samom kraju, zapamtite da je umerenost ključ za estetsku harmoniju u bilo kom enterijeru.

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password