breaking news New

HOTEL ZA GUME – PUN PANSION!

Hotel za gume

“Moj omiljeni vulkanizer je onaj koji radi sve za mene i moj automobil!” Ovo izgovara svako od nas ko je bar jednom ušao u takvu vulkanizersku radnju koja bukvalno radi sve što bi ikada bilo potrebno našim gumama. S obzirom da živimo brzo i da nemamo mnogo vremena, a ni prostora da se bavimo gumama, “all inclusive” varijanta vulkanizera je potpuno ekonomično i isplativo rešenje.

To znači da naše gume koje nećemo koristiti ove sezone možemo ostaviti na čuvanje. Vulkanizerska “recepcija” će sve to lepo zabeležiti, sa “punim pansionom” za nas i pravilniim čuvanjem za naše gume.

“ALL INCLUSIVE”  ZA MOJE GUME

Montaža guma je proces u kojem se gume automobila uklanjaju i zamenjuju novim ili jednostavno – sezonskim gumama. Ovaj postupak je neophodan jer se gume mogu istrošiti tokom vremena i postati manje efikasne, bilo da su stare ili je neophodno zameniti ih zbog nastupa nove sezone. Pored toga, gume se takođe mogu oštetiti usled loših vremenskih uslova, kao što su jak sneg  ili kiša, ili usled oštećenja od udaraca na ivičnjake i rupe na putu.

Postupak zamene guma sastoji se od nekoliko koraka. Prvi korak je uklanjanje starih guma s felni. Nakon toga, vulkanizer će montirati nove gume na felne i balansirati ih kako bi se osiguralo ravnomerno raspoređivanje težine na svakoj gumi. Vulkanizer će takođe proveriti pritisak u gumama i napumpati ih na preporučenu vrednost. Konačno, vulkanizer će ponovo montirati felne na automobil.

Montaža guma može biti vrlo opasan proces ako se ne izvodi pravilno. Oštećenja guma, slaba zategnutost šrafova na felni i neispravno balansiranje guma mogu uzrokovati vibracije pri vožnji, što može dovesti do oštećenja delova vozila. Zbog toga je važno da zamenu guma vrši iskusni vulkanizer.

Kada menjamo gume, a želimo da sačuvamo stare ili negde odložimo one koje nećemo više koristiti do naredne sezone, obično razmišljamo o tome u koji prostor sada takve gume smestiti. Ili nemamo više prostora u garaži ili podrumu, ili uopšte ne posedujemo ovakav prostor. Zato je idealno poveriti gume na profesionalno čuvanje hotelima za gume. Ova usluga je dostupna u većim vulkanizerskim radnjama.

Hotel za gume je skladište za gume automobila koje se ne koriste tokom određenog perioda. Gume se skladište na specijalnim policama kako bi se izbeglo oštećenje, a temperatura i vlažnost u prostoriji se održavaju na odgovarajućem nivou kako bi se očuvao kvalitet guma.

KO OBIČNO KORISTI HOTEL ZA GUME?

Hotel za gume može biti koristan za vozače koji žive u područjima sa naglim klimatskim promenama. Na primer, vozači u područjima gde je zima vrlo hladna, mogu u hotelu za gume ostaviti letnje gume dok ne dođe proleće, kada će se ponovo montirati na automobil. Na taj način se štedi prostor u kući ili garaži, a gume su sigurno skladištene i održavane na odgovarajućoj temperaturi kako bi se produžio njihov vek trajanja.

Hotel za gume takođe može biti koristan za vozače koji ne koriste svoje automobile često, poput onih koji putuju često ili voze samo vikendom. Umesto da drže gumu u automobilu, vozači mogu koristiti usluge hotela za gume kako bi osigurali sigurno skladištenje svojih guma dok nisu u upotrebi.

U vulkanizerskoj radnji koja nudi sve ove usluge bićete potpuno sigurni da će se gume održavati pravilno! Ovo je veoma važno za bezbednu vožnju. Kako se gume istroše, njihovo prijanjanje podlozi postaje manje efikasno, što povećava rizik od nesreće. Osim toga, loše održavane gume mogu dovesti do povećane potrošnje goriva, što može biti veoma skupo na duge staze.

Da bi se održale gume u najboljem stanju, važno je redovno ih pregledati i održavati. A sa ovakvom “all inclusive” uslugom pravog vulkanizera sasvim smo sigurni da nećete brinuti previše!

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password