breaking news New

Honda Acura NSX otvara fabriku u Ohaju

Kada je Honda najavila otvaranje fabrike za proizvodnju NSX super kola u Ohaju umesto apanu, cela industrijska javnost je bila iznenadjena.

Niko nije očekivao od ove ponosne japanske kompanije da bilo gde u svetu pravi svoj super automobil, osim u svojoj matičnoj zemlji.

Ljudi to zovu PMC ali njegovo sluzbeno ime je Performans Proizvodni Centar. Ta zgrada je počela kao objekat brodarske kompanije za dobavljače, sada je Honda uložila 70 miliona Eur  da se taj objekat transformiše.

2017-acura-nsx-001-1

Honda je pre izgradnje ovog objekta pojedino delove sklapala u Ferariju, Lamborghini,  McLaren-u i Bentliju. Na 200 000 hiljada kvadratnih metara Honda planira da napravi i prihvatni centar za kupce koji bi imali priliku da vide kako se sklapa njihov NSX i mogli bi da im ponude test vožnju na super brzim stazama koje se grade u okolini.

Unutar objekta sve je otvoreno da posetioci mogu da prate sve korake u proizvodnji. Farbara je od stakla tako da se vidi šta se dešava unutar nje.

Ideja Honde je da se ne napravi potpuno automatizovan proces nego da se postigne spoj čoveka i mašine.

Automobili će se praviti samo po narudžbini, ne očekujte redove gotovih automobila na parkingu, praviće se samo 8-10 automobila dnevno. Postrojenje će raditi 4 dana u nedelji sa jednom desetočasovnom smenom. Honda se mnogo brine za sigurnost u automobilima. Oni su razvili svoju strategiju kvaliteta sa trostrukom proverom. Takođe žele da budu pioniri u novim tehnologijama koji će se primenjivati na serijskim modelima Honde.

Umesto da svako odelenje ima tim za kontrolu postoji jedan tim za sva odelenja kako bi se fokusirali na kvalitet celog automobila. Svaki tehničar ima preko 20 godina iskustva na liniji.

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password