breaking news New

Ford Fokus 2.0 TDCI – testovi automobila

Ford fokus 2.0 TDCI

Testirali smo Ford Fokus 2.0 TDCI – zauzeo peto mesto.
Prednosti: Direktan odziv upravljača, pristojna udobnost, sportski orijentisana šasija i povoljna cena.
Nedostati:Plastika u kabini je prijatnog kvaliteta, oko vozača je previše dugmića i pozadi nema dovoljno mesta.

„Ford Fokus“ je, uz „Golf“ i „Tojotu korolu“, komakt koji uživa široku međunarodnu slavu, odnosno model koji se prodaje u svakom delu sveta. Istina, dizajn i tehnika variraju od tržišta do tržišta, ali u Fordu zadovoljno trljaju ruke. Međutim, aktuelni model je sa manje više izmena u „akciji“ punih šest godina i to se oseća, pogotovo u kabini. Zato, motor, upravljač i šasija predstavljaju vrhunac ponude među kompaktnim automobilima.

Čak i na lošim putevima „fokus“ ostaje miran, udoban i precizan. Takođe, 2.0 TDCI agregat sa 150 KS i 370 Nm maksimalnog obrtnog momenta spreman je da istog trenutka posluša komandu vozača. Isto važi i za sasvim pristojan šestostepeni manuelni menjač. Zašto onda samo peto mesto za „fokus“ na uporednom testu?

Završna obrada i kvalitet plastike su na izuzetno skromnom nivou. U Fordu to znaju i trebalo bi nešto da urade po tom pitanju. Ekran osetljiv na dodir je (konačno) odmenio brojne prekidače, ali i dalje nije jednostavan za korišćenje. I da, ne zaboravimo – zadnja klupa nije dovoljno prostrana.

Ford fokus je šampion dinamične vožnje.

„Ford Fokus“ je aut suprotnosti – sa jedne strane su fantastičan dizel motor (150 KS i 370 Nm) i hirurški precizan upravljač, a sa druge jeftini materijali u kabini i skromna ponuda prostora. Šteta!

volvo v40 D3 – šesto mesto

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password