breaking news New

Volvo V40 D3 – testovi automobila

Volvo V40 D3

Testirali smo Volvo V40 D3.
Prednosti: prostrana unutašnjost, udobno ogibljenje, kvalitetna izrada i ekonomičan dizel motor.
Nedostaci: neskladno rešen zadnji kraj, najmanji prtljažnik, „umoran“ upravljač i skromne kočnice.

„Audi A3 sportbek“ je najnoviji model na testu, ali i „volvo V40 D3“ tek što je prošao kroz proces restilizacije. Pored optičkih popravki i poboljšanja. Šveđani su svoj „V40“ opremili i savremenim infotejment sistemom, kao i sistemima asistencije vozaču. Iskreno, prijatno nas je iznenadio snažan dvolitarski četvorocilindrični dizelaš koji je test završio sa prosečnih 4.7 litara na 100 kilometara, što je ubedljivo najbolji rezultat.

Volvo V40 unutrasnjost

Takođe, ogibljenje na švedskom kompaktu je podešeno na komfornu vožnju tako da se „volvo v40“ na putu ponaša kao udobna limuzina. Kabina je urađena sa dosta stila a korišćeni su kvalitetni, premijum materijali. I, taman kad smo pomislili da je „volvo V40“ automobil bez mane, otreznio nas je „umoran“ upravljač koji radi sporo i bez povratnih informacija na putu. Zadnje staklo je malo i dok vozite unazad kao da su vam oči zatvorene.

Osetili smo i da je volvo V40 znatno teži od konkurencije a najveći minus na računu švedskog proizvođača su skromne kočnice kojima je potreno 37,5 metara da zaustave automobil (od 100 km/h do 0 km/h). Poređenja radi „audi A3 sportbek“ se zaustavlja na 34,7 metara.

Petocilindrični, 2,0-litarski turbodizel razvija razumni 110 kW, pruža dobar pogon zahvaljujući 350 Nm obrtaja koji ostvaruje vec na 1 500 r / min. Menjač sa šest brzina sa kojim je spojen je glatko u svom radu i ne dolazi do iznenadnih promena u pokretu ponašanja.

Na putu je udoban poput limuzine.

Još jedna od mana po nama je volan velikog obima kao i centralna konzola koja je načičkana sitnim prekidačima. Sve ostalo zaslužuje visoku ocenu.

Još jedna od mana po nama je volan velikog obima kao i centralna konzola koja je načičkana sitnim prekidačima. Sve ostalo zaslužuje visoku ocenu.

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password