breaking news New

Držači telefona u automobilu

Pošto savremeni, pametni telefoni imaju mogućnost pristupa lokaciji, sve češće se koriste kao sredstvo navođenja na putovanjima. Mnogobrojne funkcije telefona, uključujući satelitsku navigaciju, mape i informacije o saobraćaju na putevima, olakšavaju vožnju savremenom čoveku. Pored toga, kada vozite, na telefonu možete puštati muziku, pratiti video sadržaje, upućivati SMS poruke i pozive, bez korišćenja ruku.

Zbog svih pogodnosti, koje telefon pruža u vožnji, neophodno je da bude na dovoljnoj udaljenosti, kako vas ne bi ometao. Tako ćete imati slobodne ruke za vožnju i mogućnost praćenja sadržaja na telefonu. Oprema koja to obezbeđuje i doprinosi sigurnijoj vožnji, jeste držač za telefon u automobilu. To je obavezan deo opreme u automobilu, ako planirate bezbedno da upotrebljavate telefon prilikom vožnje.

Ono na šta morate obratiti pažnju, ukoliko kupujete držač telefona za automobil, jeste njegova namena. Morate voditi računa o tome da držač odgovara vašem telefonu, ali i automobilu koji vozite. Uz to, postoje različiti tipovi držača za telefone, u zavisnosti od toga na koji deo u automobilu se postavljaju. Mogu se postaviti na vetrobransko staklo, ventilaciju ili instrument tablu.

Karakteristike držača za telefon u automobilu

Praktični su i popularni držači za telefone koji se postavljaju na vetrobransko staklo. Oni imaju gumene jastučiće, koji ih, pomoću usisavanja vazduha, pričvrste za staklo. Postoje i magnetni držači, koji se pričvršćuju čvrstom usisnom čašom za vetrobransko staklo ili instrument tablu. Drže telefon na magnet, tako što se na zadnju stranu telefona lepe metalne pločice, koje čine magnetnu vezu sa držačem.

Neki modeli imaju stezače sa obe strane, koji pričvršćuju telefon na držač u odgovarajući položaj. Ovakvi držači su veoma kompaktni, jer se pričvršćuju putem usisne čaše za instrument tablu ili vetrobran. U zavisnosti od potrebe, na ovim držačima možete postaviti telefon i u horizontalni i u vertikalni položaj.

Držači za telefone postavljaju se i na ventilacione otvore na klimi u automobilu. Ovi modeli držača su veoma pouzdani, jer se lako ugrađuju i uklanjaju sa ventilacionog otvora. Pored toga, ne blokiraju vetrobransko staklo i ne zauzimaju prostor na instrument tabli. Jedina mana ovih držača, u odnosu na držače na instrument tabli ili vetrobranskom staklu, jeste da nisu uvek potpuno stabili.

Pogodni su za pametne telefone manje težine i veličine. Ako stavite veći i teži telefon na ove držače, možete rizikovati da držač ne istrpi težinu telefona. Takođe, veći mobilni uređaji će ometati protok vazduha kroz ventilacione otvore.

Neki držači omogućavaju i efikasno punjenje telefona, zahvaljujući pristupu za spajanje sa USB-om. Držači za telefone u automobilu boljih karakteristika imaju sopstveni bežični punjač. Na taj način ćete moći da punite telefon bez spajanja sa USB kablom.

Držači za telefon u automobilu služe za bezbednu vožnju i kada morate da koristite telefon. Sjajna je mogućnost da oni stoje na pogodnom mestu i ne blokiraju pogled u bilo kom pravcu. Možete lako i bezbedno da puštate muziku, pratite put koji vam pokazuje navigacija ili komunicirate telefonom dok ste u vožnji.

Ako se zadesite u zastoju na putu i morate čekati dugo dok se ne pokrenete, nemojte brinuti. Možete iskoristiti vreme da odgledate omiljenu seriju ili emisiju. Uz to, ne bojte se ni da ćete ostati bez baterije na telefonu. Držači za telefone su dizajnirani tako da obezbeđuju i pogodnost punjenja vašeg mobilnog uređaja.

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password