breaking news New

Boje automobila trend u 2016 god

Boje u trendu automobila 2016

Izbor boje automobila je duboko lična stvar i zavisi od mnogo elemenata. Neki vozači biraju one boje koje su odraz njihove ličnosti i karaktera. Postoje vozači koji biraju boju automobila po tome koja je boja moderna, a ima i onih koji hoće automobil odmah, nemaju vremena da čekaju da im salon isporuči boju po njihovoj želji. Dosta lepih boja se dodatno plaća što je još jedna od otežavajućih okolnosti.

Ipak neke boje su standarne za većinu vozača, po jednom istraživanju to su : crna 16.7%, bela 29.8%, srebrna 12.9%, siva 18.3% što čini 77.7% ostalih 22.3% je izabralo sve ostale boje. Plava je takođe u modi i crvena se penje na listi želja, tu su još zlatna, zelena, žuta, narandžasta i bronzana.

  1. Naš izbor bi bio povratak prirodi, svidela nam se Savana Ivory Metalic na ovoj Suzuki Vitari
  2. Suzuki Vitara 2016

2. Ukus šampanjca

Iz zlatne u skoro roze je boja koja nikog ne može ostaviti ravnodušnim. Infiniti Q30 koji je predstavljen na sajmu automobila u Frankfurtu u boji koja se zove Liquid Copper ii Tečni Bakar.

InfinitiQ30

3. Svideo nam se i ovaj Mini Paceman Cooper S sa Jungle Green ili Džungla zelenom bojom. Smatramo da je Mini jedan od retkih automobila kome podjednako dobro stoje sve boje.To je verovatno san svakog proizvođača automobila da dizajnira takav automobil.

mini-cooper-s

U budućnosti će se sve više koristiti specijalni efekti u bojama koji prelamaju svetlost u zavisnosti pod kojim uglom padaju na automobil. Na taj način se ističu određene linije automobila bez prenaglašavanja. Specijalni efekti se postižu određenim teksturama, perlicama, komadića stakla itd.

Proizvođači automobila moraju da vode računa o izboru boja prilikom predstavljanja nekog modela. U velikoj meri to takođe utiče dal će neki automobil privući pažnju budućih vozača.

Što se tiče uočljivost automobila u saobraćaju mislimo da je srebrno siva najmanje uočljiva kao i sve tamne boje crna, plava itd. Tamne boje su teže za održavanje tako se mnogi vozači žale da vrlo kratko uživaju u crnoj boji svog ljubimca posle pranja. Prljava kiša, prašina ostavljaju svoj trag najviše na tamnim bojama.

Po nekom iskustvu prodavaca automobila više se muškarci interesuju koja je boja automobila nego žene. Svaki automobil ima neke boje koje mu lepo stoje tako na primer Alfa Romeo je lep u bilo kojoj boji sem bele a opet audi A5 je prelep u beloj boji. Interesuje nas i vaše mišljenje ostavite komentar koja vam se boja sviđa i zbog čega, kako se opredeljujete za neku boju?

slike sa sajta CarAdvice.com

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password