breaking news New

Auto škola – cena ne sme da bude najvažnija!

Često smo svedoci raznoraznih situacija u kojima smo jednostavno bili prinuđeni da uprkos ne tako kvalitetnom izgledu neke stvari, mi ipak odlučimo da je uzmemo, jer ima nešto primamljivo, a to je cena. Dakle, svesno zažmurimo i pristanemo na nešto što se kao po pravilu na kraju pokaže kao loša i nepraktična investicija koja nam više zadaje problema nego donosi koristi. Svakako da o tome nismo razmišljali, ali ipak postoje stvari kod kojih treba pre svega dobro istražiti i dobre loše strane, a tek onda se upustiti u to.

I auto škola spada u red ovih odluka, jer nije svejedno kome ćete posvetiti svoje vreme i novac. Kao da nije dovoljno stresno i naporno prolaziti kroz svu neophodnu obuku i časove vožnje, jer pre svega vi morate da se suočite sa još jednim izazovom. Kako otkriti koja je auto skola pravi izbor za vas? To nikako nije lako i iziskuje vremena, ali ne bi valjalo da vam samo jedan kriterijum bude važanogotovo ako je taj kriterijum novac. Zašto je to tako?

Cena ne predstavlja dobar argument

Onog trenutka kad ste se konačno odlučili da savladate vožnju jednom za sva vremena, ostali ste verovatno zatečeni finansijskom stranom priče, jer zaista u pitanju je ne tako mala cifra.

Ipak, kako je auto škola nešto sa čim se susrećete samo jednom u životu, bar se nadamo, a ovo iskustvo je nešto čime bi trebalo da vlada svaki čovek, jasno je da vredi uplatiti potreban novac. Druga je stvar što se radi o velikoj sumi koju nisu svi u stanju da odmah daju i upravo to je jedan od glavnih razloga odlaganja obuke.

I šta se dešava kad ste ipak rešeni da uprkos visokoj ceni poželite da upišete vožnju? Dolazite u situaciju da jurcate po svim delovima grada, prelistavate oglase tražeći najpovoljnije rešenje, najnižu cenu ili najveći broj pogodnosti. Ovo je sasvim normalna stvar koju svi poduzimaju i to je sasvim u redu, ali… Verujemo da ste i sami svesni ogromnog broja situacija u kojima ste u prilici da naletite na bahate vozače, ljude za koje nikad ne biste rekli da su položili vožnju.

Jednostavno, kroz priču uviđate da se oni i nisu baš puno posvetili obuci. I dok je nekad problem u vozačima, njihovoj naravi, češći je slučaj da je uzrok problema auto škola. Ukoliko takve osobe i upitate kako su se odlučili koja auto skola je mesto za njih, saznaćete da su to uglavnom bili neki manje bitni uslovi. U njih se ubraja i pitanje cene. Naravno da treba tražiti najpovoljnije uslove za bilo šta, pa čak kad je i auto škola u pitanju, ali uvek prvo se uverite da li je dobar odnos ponuđene usluge i cene.

Ipak, na kraju kad se sve završi i dođe na red polaganje, najbitnije će biti znanje koje ste dobili i veština kojom ste ovladali. Takve stvari nemaju cenu, u tome se svi bezmalo slažu. Zato se uvek dobro raspitajte šta stoji iza određene ponude koja zvuči primamljivo i ako nađete nešto što vas buni, bolje potražite drugu opciju. Bar auto škola ima puno, zar ne?

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password