breaking news New

Pogledajte kako Vam kamere za auto mogu olakšati život i kako da odaberete pravu

Kada su kamere za auto u pitanju mnogi se pitaju da li se isplati kupovati ih, a onda i kada odluče da bi im mogle koristiti onda se pitaju kakva bi im najviše odgovarala. Kamere su zaista jako praktična stvar u svim automobilima, a u ovom tekstu ćemo navesti nekoliko primera kada mogu da Vam budu od velike koristi i kako da odaberete najbolju za Vaš automobil. 

Kamere za parkiranje

Prve kamere za auto koje su se fabrički ugrađivale bile su one koje su služile za parkiranje. Na nekim automobilima su ugrađene kamere koje, pored toga što snimaju, prepoznaju i adekvatno parking mesto i liniju po kojoj će točkovi ići u zavisnosti od toga kako je okrenut volan. 

Na novijim luksuznim automobilima kamere za auto su povezane sa robotom za automatsko upravljanje i na osnovu njih postoji opcija samostalnog parkiranja automobila. Dakle, kada stanete pored parking mesta, uključite tu opciju, kamera prepozna parking mesto i auto se sam parkira umesto Vas.

Kamere za auto koje snimaju vožnju

Takozvane „360“ kamere su jedna od najpraktičnijih i najkorisnijih pomagala u vožnji. One automatski snimaju vožnju i mogu da snime sve što se desilo ispred, pored i iza automobila. Izuzetno su praktične ukoliko dođe do saobraćajne nezgode tuđom krivicom, kako biste dokazali na sudu da je niste Vi izazvali. Zamislite situaciju u kojoj učestvujete u saobraćajnoj nezgodi, a udario Vas je neko na raskrsnici ko je prolazio kroz crveno svetlo. U ovakvim situacijama je teško dokazati na sudu čijom krivicom je došlo do nezgode i da biste to uspeli izgubićete mnogo vremena i živaca. Međutim, snimak sa kamere za auto se priznaje na sudu i to može biti ključni dokaz. Ili, na primer, Vam se desi da udarite pešaka koji je pretrčavao ulicu van pešačkog prelaza. U ovom slučaju uvek je vozač kriv i teško se na sudu dokazuje njegova nevinost. Jedino snimak sa kamere za auto Vas može osloboditi krivice.

Na tržištu postoje i kamere koje imaju opciju snimanja čak i kada automobil ne radi, i aktiviraju se ukoliko dođe do nekog udarca ili grebanja. One Vam mogu biti od velike pomoći ako Vam neko udari auto na parkingu i pobegne, a svi znamo koliko su česte ovakve situacije.

Kako odabrati odgovarajuću kameru za auto

Na našem tržištu postoje obe vrste kamera, i one za parkiranje i one koje snimaju vožnju. Kada su kamere za auto za parkiranje u pitanju, one su dosta jeftinije i njih je lako ugraditi u automobil i povezati sa nekim tabletom, ukoliko na autombilu već ne postoji displej koji bi se iskoristio u ovu svrhu. 

Kamere za auto koje snimaju vožnju su skuplje, ali i mnogo korisnije. I one se mogu ugraditi u bilo koji automobil i na isti način kao i kamere za parkiranje povezati sa tabletom. Kada su ove kamere u pitanju stručnjaci savetuju da je bolje da se uloži više novca u kvalitetnu kameru na čijem snimku će moći da se vidi registarska tablica automobila ukoliko do nezgode dođe. Obavezno se raspitajte i da li morate posebno da kupujete memorijsku karticu, ili ona dolazi u paketu sa kamerom koju ste odabrali.

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password