breaking news New

Kako da se na najlakši i najjednostavniji način pripremite za dugo željeno putovanje

Priprema za putovanje

UNAPRED ISPLANIRAJTE PAKOVANJE KOFERA

Za većinu je beg od svakodnevice, jedan je od najboljih načina za punjenje već istrošenih baterija.

Putovanje je jedina stvar koju kupujete, a posle koje ste bogatiji, poznata je izreka na koju se pozivaju svi oni koji bi i poslednju paru dali za obilazak nove destinacije.

Da je ova rečenica tačna govori i činjenica da je za većinu beg od svakodnevice, jedan je od najboljih načina za punjenje već istrošenih baterija. Trošenje novca na putovanja ili zabavu donosi dugotrajniji i značajniji dobitak, pa ukoliko ga nemate dovoljno, a željni ste pakovanja kofera tu je Addiko, koji će vam uz brzi kredit omogućiti da se vaše želje za tili čas i ostvare.

IZBOR DESTINACIJE

Izbor ponekad može biti zaista težak, ne toliko kada su u pitanju kraća putovanja, ali kada dođu na red duža, letovanja ili zimovanja, onda pored izbora veliku ulogu ima i količina novca koj smo spremni da potrošimo. Treba uskladiti da svi budu zadovoljni izborom, ali i cenom.

Uglavnom postoji nekoliko kriterijuma na osnovu kojih se odlučujemo za određenu destinaciju. Naravno, uvek je u pitanju najpre šta bismo voleli da vidimo, a kada znamo šta želimo, a šta ne, u skladu sa raspoloživim sredstvima odlučujemo šta sve dolazi u obzir.

Ljudi se najčešće najviše kolebaju zbog cena i potencijalnih troškova, ali postojanje plana o okvirnom budžetu može uštedeti nešto vremena i suziti izbor. Takođe, poželjno je da se prethodno dobro informišete o destinaciji i agenciji preko koje putujete tako što ćete, recimo, pročitati iskustva putnika i tako, recimo saznati, koliko košta kafa u lokalnim restoranima, koliko novca je potrebno za hranu, izlaske i slično.

NOVAC ZA PUTOVANJE

Pored osnovne dokumentacije, ono što je važno za kretanje na put je novac. Danas se za plaćanje pored gotovine koriste i kartice. Ponekad je dobro imati plan i za to kako planiramo da plaćamo dok smo na putovanju kao sastavni deo pripreme za putovanje. Možda je nabolje pre puta proveriti koje mogućnosti nudi vaša banka na željenoj destinaciji.

Devojka na kanjonu

Ukoliko nikako nemamo u planu da koristimo kartice, možda ih je bolje i ne nositi. Ukoliko pak većinu plaćanja uglavnom vršimo plastikom, ne treba zaboraviti da će sigurno biti i nekih mesta na kojima nećemo moći da platimo na taj način, pa bi trebalo pri sebi imati i dovoljno gotovine.

NEOPHODNA GARDEROBA I OBUĆA

Kada su u pitanju manje razdaljine ili kratka vikend putovanja, najčešće se lako odlučujemo šta je to što nam je potrebno od garderobe. Ukoliko su u pitanju dalja putovanja i duži ostanak, tada se često dešavaju situacije da ponesemo mnogo više od onog što nam je zaista potrebno i bezrazložno vučemo gomilu nepotrebnih stvari.

Kako bismo to izbegli, jedan od predloga je da bar okvirno, ili možda i detaljno, odredimo po danima kombinacije garderobe koju ćemo nositi dok smo na putu. Naravno, uvek treba staviti i neki komad više kao rezervu, ali na ovaj način možemo da izbegnemo situacije da kad se vratimo sa puta pola kofera budu neupotrebljivane i nenošene stvari.

PRIPREME ZA PUTOVANJE AUTOMOBILOM

Osim što treba donekle biti upoznat sa putem ka destinaciji, potrebno je i auto na vreme pripremiti, kako bi vožnja do cilja bio sigurna i bezbedna. Ovde se prvenstveno misli na tehničke preglede kojima se vozila podvrgavaju pre planiranih putovanja.

Kada su u pitanju kraća putovanja i kada se ne prelazi granica, pripreme obično nisu tako detaljne, ali ne treba zaboraviti da je potrebno svako vozilo podvrgnuti određenim pregledima kako bi sve proteklo sigurno i udobno.

Pored toga, svako vozilo mora da ima opremu koja je obavezna i bez koje se ne kreće na put. Neka od vozila imaju GPS uređaje, pa sam put vozačima ne predstavlja veliki problem, ali za one koji nemaju ovu olakšicu, dobro je imati neku auto kartu ili se prethodno informisati o bar nekim bitnim delovima puta, bitnim skretanjima, raskrsnicama, odvajanjima puteva i slično, što će sigurno biti olakšica kada ste na nepoznatom terenu.

NAJVAŽNIJA – DOBRA PRIPREMA

Kada odlučite da je vreme za putovanje, važno je da ga na pravi način isplanirate i organizujete. Dobro pripremanje za putovanje podrazumeva ono koje će omogućiti da sve zaista protekne savršeno. Ključnu ulogu u svim planovima i pripremama ima novac, zato, da biste uspeli u svim svojim namerama od velike pomoći vam može biti Addiko banka.

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password