breaking news New

Evo nekoliko saveta kako da bez većih poteškoća što pre dođete do vozačke dozvole?

Polaganje voznje

Svi koji žele da jednog dana budu vozači, tj. aktivni učesnici u saobraćaju, svesni su da pre nego što dobiju u ruke vozačku dozvolu moraju najpre da prođu kroz obuku kao i kroz završni ispit koji podrazumeva polaganje kako teorijskog tako i praktičnog dela. 

Put do titule vozača vam može delovati kao dugotrajan proces koji oduzima dosta slobodnog vremena. Ipak, to ne mora uvek biti slučaj. Uz odabir prave auto škole kao i uz malo dobre organizacije, sve možete postići na vreme. Važno je pre upisa dobro se informisati koja auto škola nudi najbolje uslove. Tu pre svega mislimo na one auto škole koje imaju iskusne i profesionalne instruktore koji će vam odrediti adekvatan tempo obuke koji se uklapa u vaše slobodno vreme, naročito ukoliko ste zaposleni. 

U poslednje vreme sve popularnije je polaganje za AM kategoriju. Reč je o obuci na motociklu, a svi koji kandidati koji već imaju vozačku dozvolu B kategorije, sa svega 7 časova praktične i teorijske obuke vrlo brzo mogu dobiti još jednu vrstu vozačke dozvole. Pored B i AM kategorije, kandidati mogu polagati još i za A, C, D kategoriju. 

Iako danas obuka traje znatno duže nego pre, važno je odabrati najbolju auto školu 

 

Poznato vam je da su prošla vremena kada se do vozačke dozvole dolazilo za nešto duže od mesec dana. Obuka kao i samo polaganje je bilo zaista povoljno pa je mogao svako da je priušti. Ipak, sada je situacija nešto drugačija. Za ovu vrstu investicije danas ćete morati više novca da odvojite, ali i vremena. Ono što je krucijalno je da odaberete najbolju auto školu koja će ispuniti sva vaša očekivanja. 

Prilikom izbora, neka vam najbitniji uslovi za procenu budu iskustvo kao i profesionalnost instruktora vožnje. Neozbiljni kao i nedovoljno angažovani instruktori vam mogu samo produžiti period obuke ali i vreme za dobijanje vozačke dozvole. 

Vrlo je važno da časove vožnje obavljate u kontinuitetu kako biste što pre stekli rutinu koja vam je neophodna za dobijanje samopouzdanja u vožnji. Ukoliko su vam časovi raspoređeni tako da praktično zaboravite šta ste na prethodnom času naučili, samo ćete sebi otežati. Dakle, kada odete u auto školu, obavezno se raspitajte kolike su gužve i da li ćete redovno moći pohađati časove vožnje. 

Nađite sebi dovoljno slobodnog vremena kako biste se u potpunosti posvetili teorijskom ali i praktičnom delu

 

Idealno bi bilo kada biste čim steknete uslov što se godina tiče upisali vožnju i krenuli sa obukom. U tom periodu imate i najviše vremena da se apsolutno posvetite ovoj vrsti ispita. Ipak, mnogi preskoče ovaj period pa tek kasnije dobiju mogućnost za polaganje vozačkog. Trebali biste da znate da za upis auto škole nikada nije kasno, s obzirom da će vam sutra vozačka dozvola itekako biti od koristi.

Koliko god godina da imate, za pohađanje časova ćete morati da izdvojite svoje slobodno vreme kako biste stigli da prođete kroz kompletnu teorijsku i praktičnu obuku. 

Ukoliko ste zaposleni, neki dan godišnjeg odmora vam može biti od koristi za učenje teorijskog gradiva, ali i za časove vožnje. Tako ćete biti odmorniji i raspoloženiji i moći ćete u potpunosti da se posvetite obuci.

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password