breaking news New

Dokaz da je automobil vaš najbolji prijatelj

U auto školama su nas učili da vozimo, pažljivo i polako. Postepeno i stabilno da se probijamo kroz gradske gužve a kad je put čist da ne preterujemo sa brzinom. Osnova svega toga, odnosno poštovanja svih pravila je upravo dobar auto. Ono što auto škole nisu naglašavale često je činjenica da je upravo automobil koji vozite vaš najbolji prijatelj, ne samo na drumu. Kada se nalazite u velikoj gužvi, ili vas očekuje dug put negde van grada, verujte da se isplati imati automobil u koji imate apsolutno poverenje.

Kada ste sami, na putu, gde svaka greška nažalost može biti kobna, vredi imati saputnika, odnosno prevozno sredstvo, koje uliva poverenje svojom stabilnošću i sigurnošću. Sledi nekoliko saveta i razloga da održite vozilo na visokom nivou kako ne biste imali drumskih problema.
Redovan servis

Pouzdan automobil zlata vredi, zato koja god kola da vozite, trudite se da ih održavate na maksimalnom nivou. Sigurnost na putu je nešto čiju vrednost zapravo ne možete proceniti a opet biste dali sve za nju. Zato mislite na vreme. Redovno servisirajte svog ljubimca, menjajte ulje, idite na popravke i kupujte rezervne delove na vreme. Samo tako ćete biti sigurni u svoj auto i samo tako ćete moći oslobođeno da vozite, bilo dugačku ili kraću a dinamičniju vožnju.

Mirna vožnja

Bilo da vozite van grada ili kraći krug po centru, obratite pažnju na način vožnje. Time ćete uštedeti svoje živce, nerve drugih i dosta novca, kako sebi tako i drugima. Nećemo pominjati one najgore posledice brze i sulude vožnje s kojima smo svi dobro upoznati. Dakle, način na koji tretirate svog ljubimca puno znači i govori o vama – o tome ste sigurno učili u auto školi.

Uštedećete dosta energije, kako svoje tako i snage vašeg ljubimca, ukoliko oslobođeno, bez straha, napetosti i stresa vozite za koju god destinaciju. Što obazrivije vozite veće su šanse da nećete imati problema ni sa organima reda, ni sa drugim vozačima a ni sa vašim automehaničarima. Ceniće vaš trud jer će to značiti manje jurnjave za rezervnim delovima za njih!

Prijateljski

Vaš automobil je tu da vas preveze i zaštiti. On veoma brzo postane najpouzdaniji član svake porodice jer služi da pomogne kad je pomoć i najpotrebnija. Svi će mu biti zahvalni ukoliko bude dobro obavljao svoj posao. Ne postoji razlog da to ne bude tako. Jedino što mora da se desi je poštovanje pomenutog automobila. Iako nije u pitanju živo biće s kojim se možemo poistovetiti, probajte da zamislite kako biste želeli vi da budete voženi da ste automobil. Sigurno biste više voleli vlasnika koji pažljivo i obazrivo s vama postupa, nasuprot nekom kome nije stalo do vaše dobrobiti. Svakako tretirajte kola onako kako biste i samo voleli da budete tretirani, videćete neverovatne rezultate. Pre svega na polju drumske bezbednosti na kojoj će vam svi biti zahvalni.

Počevši od vaše porodice, prijatelja pa sve do porodica i prijatelja drugih vozača koje niste ugrozili u tandemu s vašim autom. Auto škole vas možda nisu učile lepim manirima ali to jeste segment na kojem bi svi trebalo da poradimo. Što zbog nas samih, što zbog drugih, što zbog nedužnih automobila.

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password