breaking news New

Citroen najavio DS 5LS R

Citroen ds 5ls r

Citroën će na predstojećem pekinškom salonu automobila predstaviti konceptni model DS 5LS R. Reč je o sportski nastrojenoj R izvedbi ranije predstavljenog DS 5LS-a, namenjenog samo kineskom tržištu, koju pokreće 1,6-litreni 4-cilindrični turbobenzinski motor snage od 224 kW, odnosno 305 KS te najveći obrtni moment od 400 Nm.

 

Kako bi se bolje nosio s dodatnom snagom i obrtnim momentom pod mu je snižen za 15 mm, dorađeno mu je vešanje i proširen trag točkova te je opremljen 20-colnim točkovima. Nadalje, unapređen mu je kočioni mehanizam, a ugrađen je i sekvencijalni prenos s ručicama menjača na upravljaču.

citroen-ds-5ls-r

Styling automobila je oplemenjen posebnom Carmine crvenom bojom, mnogim ukrasima i detaljima te spomenutim 20-colnim lakometalnim felnama. Unutrašnjost je presvučena kožom i Alcantarom, tu su sportska sedišta, razni ukrasi od ugljičnih vlakana i sl.

2015_Citroen_DS5_3

Ovaj će automobil biti predstavljen krajem ovog meseca, a dobre su šanse da se uskoro i pojavi na kineskom tržištu, na kojem Citroën, a posebno DS linija, već neko vrijeme beleži odlične prodajne rezultate.

tekst preuzet: AutoNet

 

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password