breaking news New

BMW X5 Treća generacija SUV

bmw x5
Cras eget sem nec dui volutpat ultrices.

Treća generacija BMW-ovog SUV-a X5 je stara svega tri godine, ali prema poslednjim saznanjima naslednik bi na tržište mogao stići već tokom iduće godine.

Tako barem javlja Motoring koji se poziva na BMW-ovog šefa za Australiju Marca Wernera koji je izjavio kako će se nova generacija modela X5 temeljiti na platformi CLAR (Cluster Architecture), koju koristi i nova serija 7, a ista će biti osnova i za već najavljeni i službeno potvrđeni X7 koji će se „biti na temelju“ i „slediti novi X5“.

Drugim rečima, relativno skoro lansiranje X7 će biti razlog za skraćivanje proizvodnog ciklusa sadašnjeg X5. Podsetimo, X7 bi na tržište trebao stići tokom 2018. i navodno će se raditi o vozilu koje će od X5 biti duže za oko 50 cm, dok će mu se masa u najtežoj izvedbi kretati oko 1.900 kg. To svakako nije malo, ali je ustvari odlično za jedan veliki SUV u koji će se moći smestiti sedam putnika.

Dodajmo i kako bi X7 trebali pokretati 3,0-litreni 6-cilindrični te V8 motori, a u najekskluzivnijoj verziji se očekuje 6.0 V12. Takođe, u ponudi će se naći i ekonomičnija plug-in hibridna verzija s oko 50 km električne autonomije.

tekst preuzet: AutoNet

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password