breaking news New

Aston Martin V12 Vantage S spitfire 80 – Spreman da poleti

Aston Martin Vintage S V12

Iz kompanije Aston Martin zvanično su objavili da planiraju da izbace ograničenu seriju Vantage S modela sa V12 motorom. Ova specijalna edicija stvorena je sa ciljem da obeleži osamdesetu godišnjicu legendarnog Spitfajer lovačkog aviona i prema prvim procenama koštaće negde oko 200 hiljada evra. Planirano je da samo osam automobila iz ove serije bude napravljeno, a prve porudžbine će se primati počev od 18. oktobra ove godine.

Aston Martin V12 Spitfire 80

Što se tiče spoljašnjeg izgleda, novi Aston Martin će imati specijalnu “Daksford zelenu boju” (Duxford Green) sa dve tanke žute linije koje se protežu duž obe strane, što dosta podseća na dizajn legendarnog jednosednog lovačkog aviona. Žuta boja je takođe prisutna na prednjoj masci, kao i na kočionim čeljustima. Prednji deo i zadnji difuzor su izrađeni od karbonskih vlakana kako bi se upotpunio unikatan izgled.

Aston Martin Duxford Green

Omaž lovačkom avionu ne staje na spoljašnjem izgledu automobila već se nastavlja i u enterijeru sa par logoa Spitfajera izvezenih na naslonima za glavu i ručkama na vratima tvrdim tkanjem slično kao i u samom avionu. Privilegovana manjina koja bude kupila ovaj model će uz njega dobiti i određenu dodatnu opremu koja uključuje pilotsku kacigu marke Irvin i pilotske naočare radi dodatnog retro izgleda.

Aston Martin unutrašnjost automobila

Jedini deo ove Vantage S ograničene serije koji nije doživeo neku veću promenu je motor. Ispod haube se i dalje nalazi uobičajeni V12 motor zapremine šest litara koji proizvodi 565 konjskih snaga i uz pomoć kojeg novi Aston Martin od 0 do 100km/h stiže za samo 3,9 sekundi, i postiže maskimalnu brzinu od 330km/h.

Aston Martin motor v12

Zvanična primopredaja osam modela Aston Martin Vantage S biće izvršena u Carskom ratnom muzeju (Imperial War Museum) u Daksfordu (nadomak Londona) gde će budući kupci osetiti pravo Spitfajer iskustvo. Program će se sastojati od različitih aktivnosti među kojima je upoznavanje sa samim modelom lovačkog aviona S Spitfajer, vožnja oklopnog vozila, obilazak muzeja i upoznavanje i razgovor sa jednim pilotom u penziji. A sve to će biti samo uvod za ono glavno, a to je prilika da provozaju i sami testiraju granice svog novog ljubimca na trkačkoj stazi.

Cena ovog specijalnog modela biće oko 200 hiljada evra, što je nekih 40 hiljada više od standardnog modela Vantage S. Iako će budući kupci morati duboko da zavuku ruku u džep ukoliko žele da poseduju jedan od samo osam primeraka iz ove ograničene serije, biće im malo lakše ako budu znali da će određeni procenat od prodaje svakog automobila ići u dobrotvorne svrhe, jednom od fondova Britanske avijacije.

preuzeto: www.thisismoney.co.uk

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password