breaking news New

Keš kredit za kupovinu polovnog automobila 3 bitna saveta

Polovni auto uz kes kredit

Osnovna stvar kad kupujete dobar polovni automobil je da imate dovoljno novca. Kad imate gotovinu u džepu većina kupaca je spremna da spusti cenu i do 30 odsto. Za povoljan keš kredit pobrinula se Addiko Banka a.d Beograd sa iznosom od 600.000 dinara koliki je maksimalni iznos kredita. Da vidimo na šta treba obratiti pažnju prilikom kupovine vašeg budućeg mezimca.

Većina vozača veruje da zna sve o automobilima i da ne može da pogreši prilikom kupovine, ali u praksi se svakodnevno potvrđuje da je kupovina polovnog automobila posao koji je daleko teži nego što se čini. Naravno, realno je očekivati da je polovan automobil pun nedostataka, ali svaki kupac ima cilj da nađe auto koji neće imati prikrivene kvarove čija će popravka koštati skoro koliko i sam auto. Zato je važno prilikom izbora automobila pristupiti krajnje ozbiljno i mogućnost greške smanjiti na minimum.

Uporna potraga

Ne računajte na to da ćete naći dobar polovan automobil iz prve. Mnogo češće se dešava da kupac mora da pogleda i provoza dvocifren broj automobila iz oglasa pre nego što nađe onaj pravi. Morate znati da potraga za dobrim polovnjakom oduzima mnogo slobodnog vremena, ali se svakako na kraju isplati. Zato nemojte prerano da odustajete ili da žurite sa izborom. Kupovina u žurbi nije strašna ako kupujete pantalone, ali ako kupujete automobil greška može da se pretvori u skupu glavobolju.

Pomoć eksperata i detaljne provere

Veština skrivanja godina, kvarova i realne kilometraže na automobilima danas je otišla predaleko. I to ne samo za prosečnog poznavaoca automobila, već i za one sa mnogo više iskustva. Zato pokušajte da nađete majstore od poverenja i tražite od njih pomoć prilikom izbora. Oni će svakako videti i ono što vi ne vidite i mnogo je veća verovatnoća da će uočiti ozbiljne nedostatke na automobilu, ukoliko ih ima. Štelovanje kilometraže je najmanja zamka u procesu kupovine, mnogo je važnije pravilno sagledati opšte stanje motora i limarije, proveriti dokumentaciju da li automobile ima servisnu knjižicu tj. da li je redovno održavan i odstraniti svaku sumnju da je auto ukraden ili da je nekada bio havarisan. Zato nemojte da štedite na ekspertima, ali i nemojte da ih angažujete ako ćete posle toga ipak postupiti mimo njihovih saveta.

Realno definisanje budžeta

Ako na raspolaganju imate 3.000 evra za kupovinu polovnog automobila, nemojte gledati automobile koji koštaju oko 3.000 evra. Gotovo po pravilu odmah nakon kupovine polovnog automobile potrebno je zameniti određeni broj delova i zato morate gledati da i ti troškovi uđu u vaš ukupan budžet. Pored toga, posle kupovine automobila tu su porezi, takse i ostali nameti koji će vas neumitno sačekati. Servisiranje tek kupljenog polovnjaka je nešto što treba da uradite za svoje dobro. Naša preporuka je da obavezno uradite veliki servis u koji spada zamena kaiševa, ulja, filtera.

Tako ćete biti sigurni da auto neće naprasno stati na putu zbog izrađenog kaiša. Plaćanje poreza je nešto što morate da uradite da biste postal vlasnik vozila.

Problem koji se često javlja kod kupovine polovnih automobile je da kupcu fali određena realtivno mala suma da bi kupio dosta bolji automobil od onoga što se nudi za trenutni budžet koji ima na raspolaganju. U takvim slučajevima je jedno od mogućih rešenja podići keš kredit za kupovinu polovnog automobila. Keš krediti su povoljniji u odnosu na sve druge vidove kreditiranja jer je kamatna stopa manja, a dobijaju se brzo i, što je najvažnije, korisnik kredita nije uslovljen time gde će potrošiti novac, kao što je slučaj sa namenskim kreditima. Zato treba uzeti i tu opciju u razmatranje jer je ponekad moguće uz mali keš kredit dobiti budžet za noviji ili bolji polovni auto.

Addiko Banka je, kao što smo već naveli, obezbedila keš kredite do iznosa od 600.000 dinara na 5 godina kao maksimalnim periodom otplate, pri čemu bi rata bila samo 8.878 dinara.

Ukoliko prebacite platu kod njih sačekaće vas i dobrodošlica od 12.000 dinara bez kamate u vidu pozajmice. Na taj način kao klijent banke treba vam samo lična karta da dođete do potrebnog keš kredita.

Sa kešom u džepu vi diktirate cenu automobila na tržištu. Ponuda je velika, a malo je platežnih kupaca.

Nadamo se da ćete uz naše savete i keš kredit Addiko banke naći dobar polovni automobil koji će vas dugo služiti.

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password