breaking news New

Faze polaganja za auto

Polaganje za b kategoriju auto skola pavlin


Polaganje vozačkog ispita ima više faza. Prvo se kreće od časova teorije u auto školi koju ste izabrali, gde slušate ukupno četredeset teorijskih časova. Nakon odslušanih časova radite test kojima se proverava Vaše teorijsko znanje iz oblasti saobraćaja. Na testu morate da imate minimum 85% tačnih odgovora kako biste uspešno završili teorijsku fazu. Više o uslovim za sticanje vozačke dozvole i cenama za polaganje za b kategoriju možete saznati na linku.

Sledeća faza je praktičnog tipa. Kreće se prvo sa poligonskom vožnjom gde se upoznajete sa autom i njegovim funkcijama. Takođe, i za praktični deo polganja za auto imate ukupno četrdeset časova. Koliko će časova biti provedeno na poligonu škole koju ste izabrali, a koliko u gradskoj vožnji zavisi od Vas i Vašeg savladavanja. Neki polaznici provedu par časova na poligonu auto škole dok neki provedu i po desetak časova.

Kada završite sa Vašim časovima vožnje, na scenu stupa praktično polaganje za auto. Ovo polaganje ima dve faze. Prva faza je polaganje vožnje na poligonu, gde imate određene zadatke koje morate da ispunite, ukoliko to uspešno završite sledi Vam gradska vožnja. Sve ovo se izdovdi uz prisustvo komisije koja je zajedno sa Vama u automobilu, daje Vam instrukcije i ocenjuje.

Sigurnost i bezbednost su najbitnije stvari u vožnji

Kada ste u autu, na mestu suvozača sedi Vaš instruktur vožnje koji je tu da Vas opusti i usmeri kako da na pravi način rukujete vozilom. Odonos koji gradite sa intstrukurom treba da uliva poverenje i sigurnost. Jako je bitno da Vaša vožnja bilo da je ona u auto školi ili kasnije bude sigurna i bezbedna kako za Vas tako i za sve ostale učesnike u saobraćaju. Zato treba polaganju za auto prići jako savesno i ozbiljno jer je dovoljan jedan pogrešan korak koji Vas može koštati života. Sigurna i bezbedna vožnja je najbitnija stvar koju treba vozač koji prvi put seda sa volanom da ima na umu.

Svedoci smo stalnih saobraćajnih nesreća koje se dešavaju na našim putevima. Saobraćajne nesreće uzrokovane su nesavesnom vožnjom nekih vozača koji rizikuju ne samo svoje živote već i živote ostalih učesnika u saobraćaju. Prepoznat je i taj problem da neki vozači sedaju za volan kada su pod dejstvom nekih psihoaktvinih supstanici. Odgovornost za ovakvo ponašenje stavlja se na samog vozača.

Vezivanje sigurnosnog pojasa je još jedna u nizu stavki kojom se vožnja automobilnom može podići na viši nivo. Sigurnosni pojas čuva Vaš život i sprečava da Vaše telo, prilikom naglog kočenja ili sudara, udari u volan ili staklo. Ukoliko dođe i do udara koji malog inteziteta i Vi pritom niste vezani, posledice mogu biti velike čak i smrtonosne ako se vozilo kretalo velikom brzinom i tako napravilo sudar. Sigurnosno sedište za decu je još jedna bitna stvka koja čuva Vaše mališana. Sedište se postavlja na zadnjem sedištu automobila i jako je btino da ono bude pravilno postavljeno.

Polaganje za auto treba shvatiti vrlo ozbiljno. To jeste samo još jedan u nizu ispita, ali ovaj ispit ima kako veliku korist tako i veliki značaj. Vozačka dozvola jeste i dozvola da Vaš život i životi ljudi oko Vas budu sigurni i bezbedni.

Pročitajte još korisnih saveta koji će vam pomoći u polaganju za vozačku dozvolu ali i drugih zanimljivih tekstova iz sveta autoobilizma.

0 Comments

Leave a Comment

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Don't have account. Register

Lost Password

Register